ПРОСМОТР БЛОГА ПО СТРАНАМ МИРА

пʼятницю, липня 06, 2012

НОВОСТИ ВОЕННО-МОРСКИХ СИЛ УКРАИНЫ .06.07.2012г

 .ФЛАГМАН ВМС ВЗЯВ КУРС НА ОДЕСУ
№ 76, 06.07.2012 р.
   Флагман українського флоту фрегат “Гетьман Сагайдачний”, яким командує капітан 2 рангу Роман П’ятницький, залишив головну базу ВМС — Севастополь та взяв курс на Одесу. Саме там відбудеться зустріч усіх учасників українсько-американських навчань “Сі бриз-2012”.
   На переході морем до Одеси екіпаж корабля виконає практичні ракетні, артилерійські стрільби по морських та повітряних цілях, а також протичовнові та протидиверсійні стрільби. Паралельно військові моряки відпрацюють елементи з тактичного маневрування за сигналами НАТО, з передачі вантажу на ходу та відпрацюють спільні з авіацією Сакської морської авіаційної бригади ВМС ЗС України завдання, зокрема, посадку гелікоптера КА-27ПР на борт фрегата “Гетьман Сагайдачний”.

   Як зазначив помічник командира корабля капітан-лейтенант Олексій Федченко, під час проведення українсько-американських навчань “Сі бриз-2012” фрегат “Гетьман Сагайдачний” виконуватиме практичні завдання в морі у складі тактичної групи CTG 365.1.1 (багатоцільові кораблі) разом з есмінцем ВМС США “Джейсон Дунхем”. Відповідно до діючої в Альянсі спеціальної Програми оцінки та зворотного зв’язку, що є складовою так званої Концепції оперативних можливостей (КОМ) на флагмані ВМС ЗС України розпочнеться процедура Самооцінки другого рівня.
   У ході морської фази буде комбіновано перевірятись можливість корабля виконувати завдання за призначенням, починаючи від корабельних стрільб і закінчуючи висадкою аварійно-рятувальної групи на “постраждалий” корабель НАТО. Також планується проведення тренувань з догляду підозрілого судна, зі зв’язку, навчання з тактичного маневрування, з лідирування кораблів тральною групою, з дозаправки в морі, з буксирування, а також навчання з протиповітряної, протичовнової оборони із залученням авіації українських та американських ВМС тощо. Все це буде оцінюватись національними та натівськими експертами безпосередньо в морі.
Руслан РУБАН, “Флот України”


Материал доступен по адресу http://fleet.sebastopol.ua/articles/flagman_vms_vzjav_kurs_na_odesu/

Немає коментарів:

Дописати коментар