ПРОСМОТР БЛОГА ПО СТРАНАМ МИРА

середу, липня 09, 2014

Генштаб «затоплений» російською агентурою, – Тимчук

Потрібен політичний процес, який стосувався б усіх сфер суспільства. У нас постійно критикують – ось, в армії корупція. Так, у нас всюди корупція. Якщо у лікаря купують лікарняний лист за 50 гривень, то це просто частинка загального явища, що ж дивуватися, коли за десять тисяч доларів пропускають колону бронетехніки?».

На цьому наголосив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук в інтерв’ю Фокусу. Він вважає, що змінити армію зсередини неможливо, – повідомляє прес-служба «Інформаційного спротиву».
За його словами, армії необхідна люстрація, адекватна робота контррозвідки, адже зараз Генштаб «затоплений» російською агентурою. Причому військових чиновників не обов’язково купують, в хід може йти елементарний шантаж. Поки не помітно, щоб цю проблему вирішували: деякі військові з великими зірками на погонах і сьогодні беруть участь у прийнятті рішень, при цьому їх імена фігурують у матеріалах розслідувань.
«Люди, які погубили армію і примусили її деградувати, не змінилися. Не можуть вони після Майдану за дві години повністю переформатуватися і тепер працювати в інтересах країни. Потрібна перевірка військових чиновників: що ви робили при Лебедєві, при Саламатіну, при Єжелю? Якщо є підстави, можна просто проводити ротацію, не обов’язково відразу брати під ручки і починати катувати електрошоком, але, принаймні, відстороняти від оперативної інформації. Тримати таких людей на ключових постах, від яких залежать життя наших хлопців і успіх операції, – безумство», – упевнений Тимчук.
Раніше Президент Порошенко заявив, що українська армія буде забезпечена всім необхідним.
Оригинал