ПРОСМОТР БЛОГА ПО СТРАНАМ МИРА

вівторок, серпня 05, 2014

БРЕХНЯ ГЕНЕРАЛІВ. 24, 72 і 79 бригади надалі в оточенні. 18-й день!


14 
Незважаючи на всі запевнення РНБО та доповіді речників АТО про повне розблокування оточених терористами військових частин на кордоні з Росією, бійці надалі лишаються у котлі. Про це Гал-інфо повідомив голова громадського руху «Права справа» Дмитро Снєгирьов. Із його слів, повністю заблоковані 24-та, 72-а та 79-та бригади, які вже 18 днів перебувають в оточенні терористів, під постійним обстрілом зі сторони бойовиків і зі сторони Російської Федерації. Найкатастрофічнішою є ситуація із 72-ю ОМБР, яку цієї ночі потужно обстріляли і яка надалі зазнає жахливих втрат.

— Тільки нещодавно Президенту доповіли про реальну ситуацію з 72-ю бригадою, і він начебто дав вказівку вивести військових із котла до 5 серпня. Однак шансів на те, що військові зможуть протриматись у такому стані ще кілька днів, дуже мало. Втрати бригади оцінюються самими бійцями як дуже великі.
У бійців є кілька варіантів виходу із цієї складної ситуації, яка стала наслідком брехні та дезінформації з боку вищого командування. Наразі військові стоять, як живі мішені у тирі, й за цих кілька днів, зважаючи на інтенсивність двосторонніх обстрілів, залишки бригади просто розстріляють. Якщо вони прориватимуться на безпечнішу відстань самотужки, без підтримки авіації та артилерії, за оцінками самих бійців, виживуть та прорвуться одиниці. Зволікання з вирішенням цієї ситуації – це злочин і зрада.
Військові 72-ї бригади брали участь у важких боях і неодноразово довели свій патріотизм, тому неприпустимо покинути їх напризволяще, як розстрільний матеріал для російської артилерії. Пробачити це український народ не зможе. Позиція військових 72-ї бригади однозначна – здаватись і втікати у Росію вони не будуть.
Потрібно терміново вжити всіх заходів для порятунку заблокованої на кордоні частини. Військові дуже вдячні людям, які за них переживають та постійно висловлюють їм щиру підтримку, однак вони повністю зневірились у вищому керівництві, яке вдає, що їх там нема.
Така ситуація стала результатом систематичної брехні та дезінформації. Складається враження, що президента Порошенка свідомо підставляють, щоб звинуватити його у знищенні українських патріотів. Дуже сподіваюсь, що Головнокомандувач, який запевняв, що тримає зв’язок з усіма командирами, особисто втрутиться у цю ситуацію та докладе всіх зусиль, аби терміново розблокувати 72-у бригаду, — заявив Снєгирьов.
Тим часом у прес-центрі АТО повідомили, що повністю відновили постачання продовольства 79-й бригаді. «Окрім своїх солдатів, годуємо місцеве населення», — було сказано в повідомленні.
— Немає фактів, які б підтверджували надходження колон з продовольством до заблокованих частин та їх розблокування. Бійці змушені економити харчі. Колона, яка кілька днів тому намагалася прорватися до них, потрапила у засідку, тому продовольства у повному обсязі вони так і не отримали. Очевидно, що маршрут пересування цієї колони терористи отримали завчасно, що дає підстави говорити про наявність зрадників у штабі. Бійці зараз змушені економити їжу, тому вони споживають галети і їдять раз на день. То з яких запасів і кого з місцевих мешканців годують в штабі АТО? — запитує Дмитро Снєгирьов.