пʼятницю, травня 08, 2015

Украина.Без понтов и медных труб:9 мая-никто не забыт,ничто не забыто.

Захисники Маріуполя – учасники АТО на передовій упорядкували пам’ятник героям Великої Вітчизняної війни
Неподалік Маріуполя в районі селища Павлополь військовослужбовці Збройних Сил України, які беруть участь в АТО, неподалік бойових позицій упорядкували пам’ятник Героям Великої Вітчизняної війни.
Братська могила, в якій поховано понад 30 воїнів-визволителів від фашистської навали тих років, розташована між протидіючими сторонами. Останні сім місяців місцеві мешканці через небезпеку не мають можливості доглядати за цим священним місцем. Тому Українські бійці вирішили самі зайнятися цією благородною справою. Військовослужбовці одного з мотопіхотних батальйонів перевірили місцевість на наявність мін. Потім під вогневим прикриттям відремонтували та пофарбували огорожу, навели лад на земельній ділянці, а також посадили квіти.
— Понад 70 років тому наші діди і прадіди, так само як і ми зараз, звільняли цю територію від збройного агресора. Пам’ять про тих, хто загинув за свою Вітчизну, не повинна згасати. Тож поки ми знаходитимемося тут, доти й доглядатимемо за цим та іншим пам’ятниками, — зауважив начальник групи по роботі з особовим складом полковник Сергій Масленко.
За словами командування, до 9 травня учасники АТО планують впорядкувати ще близько 20 меморіалів, що прославляють подвиги воїнів Великої Вітчизняної війни.

Підполковник Дмитро Горбунов
Оригинал см. источник