неділю, липня 19, 2020

Шостий президент чи сценарист "Кварталу 95"


Голобуцький 
Зеленський поставив у ФБ пост з приводу річниці загибелі пасажирів збитого росіянами Боїнга: "страшна катастрофа", "ця трагедія", "втрачені життя", "можливі винуватці"... Якщо не знати, про яку подію мова, то можна зробити висновок про нещасний випадок через халатність техніків чи неякісне пальне, скажімо. Або через грозу і помилку диспетчера. Або через втручання іншопланетян.


Зеленський обрав риторику, максимально далеку від реалій: від війни, від застосування важкого озброєння, від російської агресії, російських "Буків" і російських військових та інструкторів. В нього МН17, практично, "сам впав - така трагедія, така трагедія!..".

І абсолютно не дивує, що Зеленського практично процитував і втікач Азаров. В принципі, такий текст про "трагічний збіг обставин" без проблем міг би поставити хоч Путін, хоч Пушилін. Слізно співчувати безневинним "жертвам стихії" і вимагати якнайточніше назвати "технічні причини трагедії". Ну, там, болтик вивалився в найвідповідальніший момент, скотч відклеївся з дірки чи снігур в двигун залетів.

І, як і у випадку з заявою щодо вбитого медика і бійців, це також заява не президента. І не президента воюючої країни.

Шостий президент чи сценарист "Кварталу 95" - заява пасувала би обом, всієї різниці, що в ролі сценариста Зеленський ще і пожартував би.
Телеграм канал

Немає коментарів: