ПРОСМОТР БЛОГА ПО СТРАНАМ МИРА

середу, липня 08, 2020

А у Бубочки то рыльце також в пуху......

Офіс президента офіційно повідомив: "Президент України Володимир Зеленський особисто проінформував Національне агентство з питань запобігання корупції про порушення ним законодавства у зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.
У 2019 році родина Глави держави отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною сумою 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн. Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів.
Згідно із законодавством, Володимир Зеленський мав подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з часу купівлі та продажу ОВДП. Проте до реєстру не надходили такі повідомлення.

Володимир Зеленський наголошує, що всі громадяни України рівні перед законом, і готовий нести відповідальність за порушення відповідно до чинного законодавства".
--
В таких випадках НАЗК ЗОБОВ'ЯЗАНЕ скласти адміністративний протокол про порушення, передати його до суду. Суд ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ визнати президента особою, що вчинила корупційне правопорушення. Після цього НАЗК ЗОБОВ'ЯЗАНЕ внести президента до реєстру осіб, що вчинили корупційне правопорушення.

Але суто з точки зору політтехнологій Зеленський вчинив цілком правильно, що повідомив про порушення публічно. Це все одно виринуло би і стало темою скандалу - тож краще було перехопити ініціативу від початку.

Цікаво, куди дивились його юристи, що не прослідкували за вчасним внесенням цього до декларації?.. На Зеленського ж працює цілий штат зокрема і для того, щоб встигати зробити чи нагадати про всі важливі питання.

Однак питання в іншому: це лишається правопорушенням. Зеленський в квітні 2019 казав, що щойно порушить закон - піде сам. То, виходить, це було таке непряме повідомлення про відставку? Зеленський ознайомився з перспективами держави в контексті кризи, з власними перспективами як посадовця, що несе найвищу відповідальність, - і вирішив зістрибнути, доки не пізно?
Болобуцький.Телеграм канал

Немає коментарів:

Дописати коментар