понеділок, листопада 09, 2020

Большие надежды ...преданные Западом в угоду Кремля


 28 років тому, 9-го листопада 1991-го року в Грозному відбулась інавгурація першого президента Чеченської Республіки Ічкерія - Джохара Дудаєва. Незадовго до цього, 27-го жовтня того  ж року, в Ічкерії були проведені демократичні президентські вибори, перемогу на яких здобув відставний генерал - майор авіації Джохар Дудаєв.
Після цих виборів чеченський народ покладав великі надії на підтримку з боку світового співтовариства в справі побудови власної незалежної держави. Однак, дуже швидко виявилось, що ці сподівання були марними. Бійня, яку в Ічкерії влаштував Кремль була названа західними демократіями  «внутрішньою справою Росії».  Після перемоги в першій війні, чеченці знову плекали надії на свободу і визнання, але результат виявився таким же: ніхто на Заході не завадив Москві розпочати проти Ічкерії другу криваву війну.

На світлинах перший президент ЧРІ генерал Джохар Дудаєв під час своєї інавгурації 9-го листопада 1991-го року в приміщенні драматичного театру ім. Нураділова в місті Грозний.

Телеграм канал Військова історія

Немає коментарів: