середу, травня 25, 2022

Диктаторські замашки Зеленського тощо вилізуть боком дуже скоро.

 Тарас Чорновіл 🇺🇦

Кісінджер, Трамп, редакційна стаття в Нью Йорк Таймс, Макрон, Папа Франциск, численні європейські політики й медійні персони... Зростає число тих, хто публічно заявляють, що Україна має піти на принизливий мир ціною відмови від окупованих територій, що треба "зберегти лице путіну". А менш публічно наполягають на скороченні збройної, фінансової й дипломатичної підтримки Україні.


Назвати їх усіх "шістками кремля" буде дуже спрощено й часто несправедливо. Не вдасться все списати й на "втому від війни" та ціну, яку колективний Захід сплачує Україні. Проблема, на жаль, в самій Україні та її злощасному керівництві. 


Інерція захоплення героїзмом ЗСУ, нашим народом та на першому етапі й персонально Зеленським неухильно спадає. Згадок у пресі з фронтів та місць мучеництва меншає.  Зате нагору лізе весь наш негатив. Я вже багато разів писав, що провокаційний стиль текстів, які зачитує Зеленський, жахливі прес-конференції та інтерв'ю, де він говорить від себе, переслідування опозиції, утиски свободи слова, все частіші повідомлення про корупцію, диктаторські замашки тощо вилізуть боком дуже скоро.  Добавте істерику на кожне бажання добочинців перевірити, як використовується їхня допомога. А ще той факт, що влада все менше згадує про війну й уже носиться з планами повоєнного дерибану. Міняється й у деяких країнах ставлення до наших біженців. Це все й багато іншого відслідковують на Заході. Усіх усе більше доймає нарцисизм Зеленського. Вони ж бачать, як у цю кампанію в Україні заганяють адмінресурс, а за кордоном гроші сумнівного походження.


Дуже жаль, але, маючи шанс перемогти в цій війні на фронтах, Україна вже починає програвати політично. Біда в тому, що не маючи власного достатнього тилу, ми дуже залежимо від думки сильних світу цього. Найсильніші ще за нас, але ж потік провокативних заяв і дій з Києва не спадає. Не хочу навівати зневіру, але вміла координація дій наших кротів та зачитувача, рашистських лобістів та не найкращих друзів України уже почала підточувати моноліт нашої підтримки.

Немає коментарів: