ПРОСМОТР БЛОГА ПО СТРАНАМ МИРА

середу, вересня 28, 2022

Тут настав час розповісти про Дагестан:

 

Тут настав час розповісти про Дагестан: Вони вийшли на бунт. За кілька днів протестний телеграм-канал "Утро Дагестана" зібрав більше 130 тис. підписників, а їх заклики вийти на акції активно пошируються в десятках каналів. Місцеві планують масштабну акцію на 30 вересня. Сотні дагестанців (в пергу чергу жінок) вже провели протести на центральних вулицях своїх міст. 

В чому особливість протестів в Дагестані? 


👉 👉 👉 Дагестан - не типовий регіон Росії, як і Чечня. Ця гірська народність зазнавала постійних репресій від російської імперії, а потім - радянської. Дагестанці, як і чеченці та кримські татари були депортовані Сталіним… але не зломлені. Кадиров, якого просто купили,  - не рахується;


👉 👉 👉 "Утро Дагестана" закликає до партизанської війни, перекривати дороги та залізницю.


❓Чим завершаться протести? 


 📍Швидше за все, Кремль вирішить поки не нагнітати ситуацію і скасує мобілізаційний план для Дагестану, компенсувавши недобір у «мовчазніших» регіонах Росії, як, наприклад, рідна для Шойгу Тува.  


📍Дагенстанці показали всій Росії, що «так можна». Але розраховувати на нові протести поки не варто, допоки:


🔸 відео-плачі необучених новобранців, кинутих одразу на передову без будь-якої підготовки, не стануть вірусними по всій країні, потрапивши практично у кожен смартфон;


🔸 «мобілізовані» не почнуть повертатися додому у цинкових гробах. 


Шойгу відкрив для «РФ вікно можливостей». Якщо після цього всього Путін не змусить вийти Шойгу у вікно з якогось 23 поверху, то він просто лох.


Залишайтесь на звʼязку, підписуйтесь на «Орестократію (https://t.me/orestokratiia)»… Аби не пропустити.

Немає коментарів:

Дописати коментар