ПРОСМОТР БЛОГА ПО СТРАНАМ МИРА

четвер, грудня 01, 2022

Від перемоги ЗСУ залежить доля всієї планети.

 

AllГолобуцький

Заступник міністра оборони Польщі Марцін Оцепа у вівторок на лекції в Гірничо-металургійній академії: "Ймовірність того, що найближчим часом Польща стане учасником війни, є дуже високою. Занадто висока вона, щоб ми розглядали цей сценарій як гіпотетичний. ...Також є дуже високою ймовірність конфлікту Китаю зі США. ...Війна в Україні набуде ключового значення для планів Пекіна. Це стосується не лише їхніх рішень щодо Тайваню". 

==

От ми й прийшли до того, що від перемоги ЗСУ залежить доля всієї планети. Те, що в лютому-березні ми писали в мотиваторах, аби підтримати дух спротиву і залучити допомогу світу.


Зараз це звучить так само пафосно - але це вже визнаний факт. Якщо нашої перемоги (при тому достатньо швидкої, би не відволікати ресурси НАТО надовго) не буде - Пекін наважиться скористатись моментом щодо Тайваню. США змушені будуть вписатись. Цим моментом з високою ймовірністю спробує скористатись і Пхеньян, що вже нахабно випробовує ракети (поки не ядерні) в напрямку Японії, але озвучує погрози і на адресу США. 


На горизонті дійсно маячить глобальна система війн. 


І перепона цьому тільки одна: ЗСУ за максимальної допомоги союзників швидко вирішують проблему агресивної Росії, Росію швидко демонтують і її коштом компенсують втрати європейських економік. НАТО мобілізується вивільненими ресурсами в напрямку Китаю. Китай оцінює оновлені ризики і нічого не робить (тільки пробує підгребти частину колишньої РФ). Світ знов застигає у відносній рівновазі. 


Це, звісно, дуже спрощена схема - але країни НАТО, як бачимо, вже орієнтуються десь саме в цьому напрямку. І Кремль теж в курсі перспектив - інакше би в них не стала лейтмотивом тема Гааги для всіх.

Немає коментарів:

Дописати коментар