суботу, травня 27, 2023

Отримав Хуей...

 

Отримав Хуей... Емісар Пекіна провалив євротурне з ідеєю подарувати кремлеві загарбані території. Але найцікавіше навіть не це.Китайський дипломат Лі Хуей, крім Києва, відвідав Варшаву, Берлін, Париж і Брюссель, і його устами КНР залицялася до європейських країн, намагаючись послабити американський супротив глобальному впливу Пекіна. Результат - зворотній. 


🫵🏼 Формально, китайський посланник «обскакав» пів Європи, щоб презентувати отой славнозвісний «мирний план», від якого тягнуло путінським страхом, упакованим у китайську хитрість.


👉🏼 Публічний меседж від Пекіну простий, як бамбук: Європа повинна закликати до негайного припинення вогню, залишивши Росії всі окуповані на сьогодні території. «Потрібно діяти швидко, щоб припинити  конфлікт  між Росією та Україною, перш ніж він пошириться», - цитує WSJ (https://www.wsj.com/articles/china-pushing-ukraine-cease-fire-gets-cool-reception-in-europe-614774dd) фрагмент з перемовин.  


👉🏼 «Перш ніж він пошириться», це, очевидно, натяк на можливе застосування ядерки та залучення у війну країн НАТО. Саме тому Пекін «догідливо» береться стримувати Росію від застосування свого нуклеарного потенціалу. 


🫵🏼 Реально, китайський дипломат прибув до Європи з "визвольною місією", аби позбавити Старий Світ «колоніального гніту» США. 


👉🏼 Лі запропонував європейським урядам розглядати Китай як економічну альтернативу Вашингтону. «Китайці, ймовірно, перевіряють єдність Заходу і намагаються проявити ініціативу», – сказав європейський дипломат американському WSJ.


👉🏼 Реакція європейських дипломатів, за думку видання, була зворотною. «Ми пояснили, що заморожування конфлікту не в інтересах міжнародної спільноти, якщо не буде виведення російських військ»… «Неможливо відокремити Європу від Америки», «Європа не відмовиться від підтримки України».


👉🏼 Китайська миротворчість дала вже перші «результати»: ЄС і США обговорюватимуть торгові взаємини з Китаєм наступного тижня у Швеції. Очевидно, йтиметься про звірку годинників. 


🫵🏼 Пекін, зрештою, відмовиться від нинішньої категоричності в своєму «мирному плані». Залишити всі земельні трофеї за бункерним він пропонує лише тому, щоб було чим у майбутньому торгуватися. Принаймні, таке складається враження.


👉🏼Вдаючи шаленого прихильника Путіна, Сі лише піднімає градус перемовин. Насправді йому важливо лише втримати контроль над повоєнною Московією, тобто зберегти нинішній режим бункерного.  КНР цікавить азійська частина РФ, а не Донбас чи Крим. 


👉🏼Загалом, Китай навʼязує значно глобальнішу розмову, ніж формат миру в Україні. Він хоче поговорити з США про розподіл сфер впливу, і для цього шукає соратників у Європі. «Мирний план» - це лише наживка для політиків Старого Світу. Саме в цій геополітичній дискусії й мало б визначитися майбутнє Московії… Якщо до того часу вона не дасть дуба сама. 


Підписуйтеся на «Орестократію». (https://t.me/orestokratiia) Допомагає бачити більше.

Немає коментарів: