ПРОСМОТР БЛОГА ПО СТРАНАМ МИРА

пʼятницю, липня 21, 2023

Війна на морі.

 

Олександр Мусіенко

Міністерство оборони України абсолютно правильно заявило про те, що з 21 липня кораблі які прямують до російських портів або портів окупованого Криму, фактично будуть вважатись воєнними цілями.

Це відповідь на погрози росії, для суден які прямують до українських портів.


Щодо того, а якже Українські ВМС та інші підрозділи можуть наносити удари по кораблям, то якщо порівнювати за потенціалами надводних суден, у росії перевага. Але, не варто забувати про надводні дрони, як перспективну українську розробку. Саме ці дрони викликають страх у ворога та змушують тримати тільки понад 70 своїх кораблів в Севастопольській бухті. Вони навіть елементи захисту там придумують, аби вберегти свої кораблі навіть в бухті. Є і повітряні дрони і протикорабельні ракети, це вже для тих, хто підійде ближче до берегів.


Надводні дрони вазагалі такий вид озброєння, який трансформуєме підходи до ведення бойових дій на морі. І мова тут не про наддержаву США, яка може дозволити застосування авіаносних груп і здобути потрібний результат. Мова про країни, яким потрібно захищатись, атакувати ворога маючи менший потенціал і коли необхідно зупинити ворога і навіть атакувати його. Надводні дрони ще не раз заявлять про себе.

https://t.me/musiienko_oleksandr

Немає коментарів:

Дописати коментар