четвер, липня 13, 2023

Треба трохи потерпіти..але реформи треба робити

 Сергій Таран

❗️На фінальній прес конференції Байден все таки похапцем сказав про якісь конкретні дати, - заявив, що треба ще потерпіти кілька місяців, аби Україна отримала запрошення до НАТО. Зеленський теж заявив, що сподівається на перемогу України через рік.👉Це дуже чіткий натяк на те, що Україна таки може отримати офіційне запрошення на наступному саміті НАТО у Вашингтоні, і про це говорили Зеленський і Байден. 

Саміт відбудеться наступного року, можливо, у квітні - на 75-річчя утворення НАТО.


⚡️Тому в України є рік. 

Рік на те, щоби зняти всі питання щодо прозорості влади, реформ та правосуддя. 


І рік на те, щоби в Україні і на Заході сформувалося розуміння формули миру. Бодай такого миру, який уможливив би початок офіційних переговорів про вступ України в НАТО. 


Тому попереду - велика робота. Всі вимоги і реформи мають бути беззастережно виконані. Це пріоритетні задачі національної безпеки.  


Щодо формули миру – ясності менше. Що вважати перемогою – непросте питання. Ми вважаємо, що це кордони 1991 року. На Заході, очевидно, остаточно визначаться з формулою перемоги України ближче до нового року, коли буде зрозуміліша ситуацію на полі бою. 


Але виглядає так, що максимум весна–літо 2024 – стане новим геополітичним рубежем. До цього рубежу лишилися лічені місяці. Так, повторю, сказав найвпливовіший політик світу. Який, вочевидь, з цього рубежу українського миру почне свою виборчу кампанію 2024 року.

https://t.me/sergiytaran

Немає коментарів: