ПРОСМОТР БЛОГА ПО СТРАНАМ МИРА

понеділок, вересня 21, 2020

Білорусь має бути вільною! Жыве Беларусь!

 


Олексій Гончаренко.нардеп.ЕС.

Я вже писав раніше про те, як Росія планує використати ситуацію в Білорусі з максимальною користю для себе. Путіна дуже вразили масштаби білоруських протестів. Тому він у жодному разі не міг допустити зміну влади таким шляхом. В найближчій перспективі Кремль підтримуватиме Лукашенка, водночас готуючи вигідний для себе формат передачі влади в Білорусі. 


Цей формат уже озвучив Лукашенко. До 2022 року в Конституцію Білорусі внесуть поправки, які мають ослабити владу президента на користь уряду і парламенту, після чого в країні проведуть нові президентські і парламентські вибори. Має відбутися лібералізація політичної системи Білорусі, підвищитися роль партій, змінитися виборче законодавство (але як саме невідомо). Поправки затвердять на референдумі по лекалах нещодавнього “обнулення” Путіна. 


Потрібно розуміти, що всі ці зміни будуть проводитися під кураторством Кремля. Тому фактично йдеться не про реальну лібералізацію, а про схожу до Росії систему з фасадною “суверенною” демократією. Таким чином, ще одна моя думка знайшла підтвердження ― на зустрічі з Путіним в Сочі диктатор Лукашенко погодився на фактичну здачу країни. Тепер всі рішення прийматимуться не в Мінську, а в Москві. Тиха гібридна анексія розпочалась. 


В цій ситуації ми просто зобов’язані зайняти більш жорстку позицію щодо Лукашенка і приєднатися до ініціатив наших західних партнерів. Чітко назвати диктатора диктатором, посилити міжнародний тиск і підтримувати демократичний шлях Білорусі. 


Білорусь має бути вільною! Жыве Беларусь!

Телеграм канал

Немає коментарів:

Дописати коментар