ПРОСМОТР БЛОГА ПО СТРАНАМ МИРА

понеділок, грудня 25, 2023

"Це ми, Захід, а не Україна, зазнали невдачі.

 

Олексій Голобуцький

Почали з'являтись десятками заяви і публікації найрізноманітніших діячів про те, що «треба починати переговори з Росією, бо ситуація тільки погіршуватиметься».Минулого тижня на цю тему була велика стаття в NYT, сьогодні на цю ж тему видав пост Арестович («треба миритись з Росією, бо Заходу ми не потрібні»). Ясно, для чого це необхідно: це слугує Росії для вирішення цілком конкретних задач саме тепер – з грудня по лютий, коли власне вирішується питання надання Україні грошей.

А також загалом переформатування економік країн всього НАТО на «після-холодновоєнний» спосіб: збільшення видатків на оборону і відновлення виробничих потужностей національних ВПК. 

--

Екскомандувач сил США в Європі генерал Бен Годжес в етері Silicon Curtain: ЗСУ не змогли досягти суттєвого прогресу в ході контрнаступу, оскільки країни-союзники не надали ЗСУ необхідного озброєння. 

"Це ми, Захід, а не Україна, зазнали невдачі. Ми не змогли забезпечити їх тим, на що вони розраховували: військово-повітряними потужностями, високоточною зброєю великої дальності та іншою технікою, яка була необхідна" [очевидний висновок: отже, мають намір давати більше, - О.Г.].


Міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс в The Sunday Times: "Захід не може собі дозволити програти повномасштабну війну Росії проти України і має забезпечити її всім необхідним. На жаль, світ має усвідомити, що не можна залишатися з бюджетами доби після Холодної війни. Є багато країн, навіть країн G7, які витрачають 1-2% ВВП на оборону. Ми не можемо забезпечити наше процвітання та спосіб життя, заощаджуючи на наших базових оборонних потребах. Це реальність набагато небезпечнішого світу, в якому ми живемо. Ми маємо чітко усвідомлювати це. Надання підтримки Україні – це не благодійність. ...Інакше наслідки будуть неймовірно важкими для Європи, Британії та світу загалом" [і тут також висновок: Європа як мінімум не припинить забезпечувати наші оборонні та контрнаступальні потреби, - О.Г.]

--

Тобто, попередньо вже все зрозуміло: Україні допомагатимуть. І от щоб цьому завадити чи хоча б зменшити обсяг допомоги, Росія і запускає подібне. 


Паралельно і від західних лобістів, і від номінально «українських джерел» (гадаю, це вже достатньо оформлений специфічний пул інфлюенсерів, фінансований зокрема Фрідманом), і з боку Росії навіть. Логіка проста: якщо Україна збирається йти на мирні переговори – то їй без потреби такі гроші на оборону, взагалі такі обсяги підтримки. Розбереться вже безпосередньо з Росією (за участі Заходу як медіатора, але без додаткових видатків). Україна домовиться з РФ, війна скінчиться і все буде нормально. 


Саме тому дуже важливо, щоб ніхто не сприймав ці вкиди серйозно. Щоб не повірив раптом в саму можливість домовлятись з Путіним як з кимось, хто дотримуватиметься домовленостей, а не накопичить зброю і вдарить знов. Задача Путіна була і лишилась знищити Україну. Ця задача не помінялась за два останніх роки.

https://t.me/allgolobutsky

Немає коментарів:

Дописати коментар