четвер, березня 29, 2012

ПО СТРАНИЦАМ ГАЗЕТЫ ВС УКРАИНЫ "НАРОДНА АРМИЯ"

№ 56 (4908) Середа, 28 березня 2012 року
В Академії Сухопутних Військ
Віталій СТЕЧИШИН
У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки триває двотижневий польовий вихід курсантів факультету ракетних військ і артилерії Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Цьогоріч він проводиться вперше.
Міжнародне співробітництво
Руслан СЕМЕНЮК
У Криму на базі Чорноморського тренувального центру морської піхоти добіг кінця курс Британської групи військових радників та інструкторів для сержантського складу окремого батальйону морської піхоти ВМС ЗС України за миротворчою тематикою.
Служба в резерві
Роман ВУС
Військові збори резервістів сьогодні не здивують людей старшого покоління. У радянські часи практично всі військовозобов’язані регулярно брали в них участь. Як правило, вперше на збори призивали через 5 років після закінчення строкової служби. Таких призовників у народі називали «партизанами».
Люди нашого війська
Олексій ТРИГУБ
Понад двадцять три роки минуло відтоді, як холодного лютневого дня були виведені з території Афганістану останні частини та підрозділи Радянської армії. Ті молоді солдати, що знаходилися тоді на броні під розгорнутими прапорами, — нині вже батьки й дідусі.
Як це було
Розмовляв Юзеф ВЕНСКОВИЧ
6 грудня 1991 року стало відправною точкою в розбудові національного війська. У січні 1992-го військові частини та підрозділи склали присягу на вірність українському народові. Тим часом у Міністерстві оборони України та Головному штабі розроблялися проекти законів, положень та інших керівних документів, які в подальшому стали законодавчою та нормативно-правовою базою для усієї воєнної організації держави. У березні 1992-го розпочалося формування першого кадрового органу війська — Управління кадрів Міністерства оборони України.
Український слід
Едуард ПРИШУТОВ
Наш народ протягом віків віддавав найкращі свої уми на службу російській монархії, бо на своєму терені ніяк не народжувалася держава. Найяскравішою постаттю серед них став Олександр Безбородько — канцлер і світлійший князь Російської імперії. З його геніальністю він мав все для того, щоб стати гетьманом України і примножити її славу. Але не судилося.

Немає коментарів: