неділю, червня 08, 2014

Головная боль Украины.

Проросійськи налаштовані біженці з Донбасу можуть стати серйозною проблемою для України

З початком активних бойових дій на Сході з Донбасу потягнулися вервечки біженців. Частина їде до родичів, а частину місцева влада розселяє в таборах відпочинку та санаторіях. Серед біженців не тільки жінки з дітьми, а й маса чоловіків призовного віку-30-40 років.
Цілком зрозуміло прагнення людей врятуватися від жахів війни-вибухів, обстрілів, нестабільності, безробіття … Однак серед тих хто виїжджає в західну і центральну Україну чимало людей, що люто ненавидять не тільки владу (що можна було б пояснити), але все що пов’язано з Україною: символіку, мову, традиції.
У соцмережах ця тема вже активно обговорюється. Ось що пише Аліна Подолянка на Фейсбуці: «У мене є знайомий в Донецьку … всі півроку він ходив там махав триколором … тепер прозрів і просить Нацгвардію проутюжить Чеченов в Донецьку. Але після того, як все закінчиться він знову не буде проти якщо Росія закине своїх «зелених чоловічків» … хоче щоб пішло за кримським сценарієм … без хаосу і війни. Так що будемо думати кому варто допомагати і підтримувати!»
Кілька днів тому в Києві пройшла акція протесту біженців. Вони вимагають для себе особливий статус. Але якщо уявити, що в самий найближчий час в наші міста приїдуть десятки або навіть сотні тисяч проросійськи налаштованих біженців, то виникає гнітюча картина. Особливо небезпечною виглядає ситуація для таких нестабільних міст як Харків, Одеса, Миколаїв, Дніпропетровськ. Виникає питання: а чи не є все це частиною однію, спланованої в Кремлі, акцією? Можливо, що метою Путіна є організація хаосу по всій території України. За спинами біженців можуть стояти добре підготовлені бойовики, які пройшли навчання в спецшколах ФСБ.
Вже давно пора зайнятися нашим спецслужбам виявленням провокаторів і погромників із середовища біженців. Якщо цього не зробити зараз-завтра може бути вже пізно.
Info Resist
Ця стаття доступна на наступних мовах: Russian