пʼятницю, липня 25, 2014

ЯК ШОКОЛАДНИЙ ЗАЯЦЬ МУДРОГО КРОЛИКА ХОТІВ ПІДСТАВИТИ


Промову Яценюка в Раді, яку він виголосив перед оголошенням про свою відставку, згодом будуть вивчати в школах. Він обґрунтовано пояснив, що означає вихід УДАРу та "Свободи" з коаліції: завтра не буде чим заправляти БТР, а також пояснив Порошенку, чим відрізняється національний лідер від політикана. Але резюме цієї промови, адресованої, головним чином, Порошенку, підвів спікер і соратник Яценюка Олександр Турчинов. Він запропонував УДАР та "Свободі", які не хочуть працювати з урядом Яценюка, висунути свого технічного прем`єра. Порошенківський сірий кардинал Ковальчук певно цього не прорахував...
УДАР Президента (усім зрозуміло, що боксер тепер виконує в ньому роль зіц-голови) вивів УДАР з коаліції саме в той момент, коли премєр запропонував ВР проголосувати непопулярні законопроекти, зокрема, про секвестр бюджету. Турчинов публічно назвав це ударом в спину уряду. "Удару в спину" доповнює вихід з коаліції 9 депутатів фракції "Батьківщини" які, є „п’ятою колоною” Порошенка.
Законопроекти Яценюка провалили. Порошенко вирішив діяти наступним чином - він підвищує свій рейтинг за рахунок того, що успішно реалізує суперпопулярну в суспільстві ідею перевиборів, тоді як Яценюку, а разом з ним і Турчинову, залишається займатися невдячною справою просування непопулярних рішень і приймати на себе весь негатив від їх наслідків. Порошенко не зумів Яценюка і Турчинова зробити своїми союзниками то ж вирішив розправитися з ними як з конкурентами.

Відставка Яценюка стала ударом у відповідь. Ударом влучним. І відкритим. Не хочете пане Президент працювати з урядом - хай бере відповідальність на себе за заправку БТРів. Так, Яценюк обіцяв стати "смертником", але він не погоджувався, що вбивати його будуть його „союзники”. А саме тим і зайнявся Порошенко. Він почав традиційну помаранчеву склоку. Яценюк зробив єдино правильний крок. І дуже вчасний - подавати у відставку треба було або сьогодні, або вже ніколи.
Що тепер робитеме Порошенко далі?
Є два варіанта.
Перший - висунути свого прем`єра і взяти на себе відповідальність за весь, абсолютно весь стан речей, з усім негативом. Це під час виборчої кампанії не сама краща доля.
Є другий варіант. Просити Яценюка не кидати уряд, але чесно поділити з ним весь негатив від реформ. Що вибере Порошенко невідомо. Але вже зрозуміло, що всіх собак на Яценюка з Турчиновим йому не вдасться навішати.
25.07.2014
http://una-unso.info/article/artid-3332/lang-ukr/index.html