понеділок, листопада 10, 2014

А ЧТО ЖДАЛИ ДРУГОГО?

Путін: Російські солдати загинули на Донбасі «за свій рахунок», компенсацій не буде

Російський  президент  не вважає  загиблих на сході солдат військовими,  що «виконували свої  військові обов’язки».
Безымянный
Президент Російської Федерації  Володимир Путін підписав закон про  виплату грошових компенсацій сім’ям солдат, які загинули або пропали без вісті на навчаннях. Однак  сім’ям солдат, які  були вбиті  на “навчаннях” на Донбасі   грошової  допомоги  виплачувати  не будуть, що передбачено  документом.
На щомісячні компенсації можуть претендувати сім’ї “військовослужбовця або громадянина, покликаного на військові збори, зниклих без вести при цьому виконанні ними обов’язків військової служби”.  Закон  вступає   в силу з 1 січня 2015 року, але   оминає  категорію  загиблих на Донбасі, оскільки службу вони несли  на  території  іншої країни,  до того ж ведення воєнних  дій не  визнано.

Як відомо, російські солдати, що воюють на Донбасі, заявляли, що вони були покликані на “навчання” в Ростовську область.  Так нещодавно під Маріуполем сили АТО знищили 39 військових РФ, серед яких герой Росії та капітани.
За оцінками правозахисників, в Україні вже загинули або пропали без вісті 4500 російських солдатів, яких в РФ або оголошують дезертирами, або звільняють з армії заднім числом.
источник