вівторок, листопада 18, 2014

Из программы "ДИСТАЛО!" ТВ ICTV

    Слуги народу своїх не здають: хто уникає люстрації? «Дістало!»


    Судді
    Повернення в армію офіцерів-зрадників, профанація люстрації суддів, лікарська некомпетентність з летальними наслідками, відвертий репортаж про байдикуючих резервістів і подвиг волонтерів, за який їм світить строк — ключові теми та явища, які заважають нам жити гідно у   випуску програми «Дістало!»  
    Багато офіцерів із частин Збройних сил України, дислокованих у Криму, після анексії півострова присягнули Росії. Однак, одержавши призначення за Урал чи на Далекий Схід, деякі зрадники закрутили носом від перспективи служити у чорта на рогах. Зараз окремі спритники намагаються поновитися в українській армії. Один із таких персонажів – колишній офіцер морської розвідки, якого знову зараховують на солідну посаду у ЗС. Його впливові покровителі всіляко продавлюють призначення, колишні колеги – категорично проти. Ми розкопали дивовижні деталі і знайшли докази по цій скандальній історії. 
    Абсолютна безвідповідальність суддів, безконтрольність судової системи призвела до того, що служителі Феміди використовують свій імунітет і повноваження, щоб уникнути покарання за свої протизаконні діяння. Закону про очищення влади майже місяць. Однак перша хвиля звільнень дивним чином не зачепила суддівський корпус. «Чорні мантії», які вершили долі в’язнів Банкової, і досі виносять вироки іменем України. Судді, які підписували політичні вердикти, і далі гріють свої крісла. Ми увірвалися в кабінети до тих, хто уже мав би сісти за грати мінімум на 5 років. До уваги люстраторів Міністерства юстиції! 

    Тривале, хаотичне, з незрозумілою перспективою навчання добровольців і резервістів розхолоджує потенційних бійців АТО. Від нудьги, безвиході та стройової муштри, яка замінила реальну бойову підготовку, призвані на службу дорослі чоловіки часто пиячать. Бійці від байдикування втрачають мотивацію, падає бойовий дух. У їхньому арсеналі - всього пара тижнів реальної підготовки, а на озброєнні -  лише голий патріотизм. Ми потай пробралися в одну з «учебок» у казарми до тих, хто вже кілька місяців проситься на передову, і покажемо без купюр і прикрас приховані сторони військової служби мобілізованих. 
    На свій страх і ризик тисячі волонтерів шукають, купують  і доставляють в зону АТО  все необхідне – від зимових шкарпеток до автомобілів «швидкої» та безпілотників. Однак їх діяльність і досі напівлегальна. Більшість спорядження для нашої армії через кордон проходить контрабандою. Стоси законів та незрозумілих регламентів, біганина з відомства до відомства, численні довідки та інші бюрократичні папери, згаяні дні на кордоні - це будні волонтерів на сьомому місяців війни. За старання вони одержують штрафи, а декому світить тюрма. Наш репортаж – про війни в тилу і перемоги не завдяки, а всупереч. 
    Лікарська некомпетентність часто призводить до летальних наслідків. Одеса: через невірний діагноз дівчина впала в кому і через місяць померла. Луцьк: неправильне лікування літньої жінки призвело до її смерті. Черкаси: після косметичної корекції, зробленої непрофесіоналом, дівчина втратила вухо. Київ: біженку з Донбасу, яка через невігластво лікарів не може самостійно ходити, хотіли з лікарні викинути на вулицю. Це – мала географія нашого дослідження лікарської некомпетентності, яка, мов ракова пухлина, вкрила нашу медицину, і метастази поширюються і далі. Дізнайтеся про це, перш ніж іти в лікарню!
    Крім того, перспективи розростання Новоросії до масштабів Європи, новий вид кави з присмаком російського неоімперського угару, неповнолітні Донбасу як ресурс для телевізійної пропаганди Москви та інші перцеві теми останніх днів – у програмі критичних репортажів «Дістало!», які на вістрі настроїв і емоцій країни. 10 листопада о 20:20 на ICTV. Ми розказуємо винятково про те, що всім нам заважає гідно жити!