суботу, грудня 27, 2014

Нехай Ахметов боїться

Тетяна Чорновол 25 грудня 2014 
Чимала частина українців вважають Рината Ахметова відповідальним за злочини Януковича та агресію Путіна, тому він не ризикує з'являтися в публічних місцях. Він настільки переляканий, що боїться зупинятися в своїй резиденції під Києвом, яка відома громадськості. Мова йде про палац у районі дамби в Конча-Заспі по сусідству з будинком Юлії Тимошенко та маєтком братів-корупціонерів зі Львівщини Дубневичів.
Той розкішний замок Ахметова можна побачити в інтернеті у всіх подробицях, адже Ігор Луценко над ним випробовував дрон перед відправкою пристрою для аеророзвідки в зону АТО.
Саме тому переляканий Ринат Ахметов почав будівництво нового маєтку. Він сподівався, що йому вдасться втаємничити місце свого перебування від громадськості.
Однак я переконана, що Ахметов заслужив на некомфортні умови проживання в Україні. Тому оприлюднюю інформацію про місце розташування його нового маєтку.
Як було з'ясовано, нове житло Ахметов собі будує під Києвом за парканом Пінчука
Хитрий хід: тут би його ніхто не шукав. Журналістам вже давно було відомо, що великий зелений паркан поблизу Плютів по сусідству з маєтком братів Клюєвих належить Пінчуку.


Цей паркан огороджує майже 115 га лісу і будинок Пінчука, який вже давно побудований. Історія відчуження земель для цього маєтку після помаранчевої революції стала скандально відома на всю країну.

Адже той ліс Пінчуку в 2004 році ексклюзивним рішенням виділив Кабмін, який очолював Віктор Янукович. Офіційно землю передали ТОВ "Транспортно-експедиційна компанія "Світ шляхів" для будівництва реабілітаційно-оздоровчого комплексу. Однак Пінчук збудував там приватний будинок. Мушу зауважити, що Пінчук освоїв лише частину тієї території, тому цілком можливо, що Янукович від-початку подарував 115 га лісів обидвом: зятю Президента Кучми Пінчуку та своєму любому партнеру Ахметову.

Зрештою, ці деталі не важливі. Важливо, що дві третини з 115 га вже належать не Пінчуку, а ТОВ "Мета-Капітал". Це на місці з'ясував Андрій Дзиндзя, якого я попросила з'їздити на розвідку.

За тим я з'ясувала, що в засновниках ТОВ "Мета-Капітал" довгий час фігурувало ЗАТ "Люкс".

Це відома фірма Ахметова, можемо згадати, як в бандитські 90-ті угрупування Аліка Грека-Ахметова називали -"люкси".

Також в засновниках ЗАТ "Люкс" фігурує відоме СКМ.

Також місце офіційної реєстрації ТОВ "Мета-Капітал": Донецьк, Постишева, 17. Це гніздо реєстрації фірм Ахметова.

Отож, однозначно, це саме Ахметов зводить собі новий маєток під Києвом.

На картах Яндексу видно, що будинок Ахметова набагато більший ніж будинок Пінчука. Якщо порівняти з відомими по метражу спорудами по сусідству, мова може йти навіть про 10 тисяч кв. м. Окрім житлового будинку на території споруджена ціла низка об'єктів.


Така неймовірно пишна "скромність" будівництва під час війни – обурює. Відомо, що Ахметов (який заробив свої мільярди на "прихватизації" державної власності, на корупційному освоєнні державних коштів та різноманітних пільгах з держбюджету) принципово не допомагає захисникам України, жодної копійки не перерахував на потреби армії або батальйонів. Хоча завдяки тому, що вони героїчно тримають фронт на підконтрольних Україні територіях в Донбасі його заводи продовжують ПРАЦЮВАТИ. Наприклад – три гіганти Маріуполя.

Зауважу, що його підприємства в окупованих районах Донбасу – зупинені.

Отже там, на Донбасі, ми захищаємо розкішне життя Ахметова в Києві.

Тому вважаю своїм обов'язком оприлюднити місце його нового маєтку, щоб цьому аморальному типу хоча б жилося не комфортно і дуже страшно. © 2000-2014 "Українська правда"

Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на www.pravda.com.ua