суботу, лютого 28, 2015

Чому перемовник з Росією саме Кучма?

 ти так і не пробував цього змінити?
Чому Порошенко відправив на переговори з Росією саме Кучму?
Те, що Кучма, м’яко кажучи, просто не найкращий перемовник Петро Олексійович знав не з чуток, адже сам був дипломатом.
Так само Порошенко чітко усвідомлював, що довіра до цього політика в Україні наближається до абсолютного нулю.
Такий самий репутаційний нуль становить Кучма і для наших західних партнерів (для багатьох він взагалі «руконепотискаємий»), якщо звісно не брати до уваги утриманців родини Кічми-Пінчука на кшталт Кваснєвського.

Так само для Порошенко не були таємницею і корупційні зв’язки, і бізнесова залежність Кучми від того ворога, з яким посилали говорити кандидатуру, яку свого часу визначали в українські президенти саме в кабінетах Кремля.
Навіщо ж Порошенко свідомо ставив під удар свій власний імідж – начебто ж не дурний?
Версій – скільки аналітиків. Найвірогідніших – дві.
Перша: Путін з позиції сили сам вибирав з ким зручніше говорити його представникам. Мовляв, з іншими взагалі говорити не буду. Таке буває в дипломатії – для цього і існує механізм агреману послів. Тим більше Путін полюбляє у власній дипломатії символічні приниження. Наприклад, Меркель — собакою, а у цьому випадку: всю Україну – Кучмою.
Друга: Кучма (не без вказівки з Кремля) сам себе призначив на переговори. Адже не виключено, що за часів своїх повноважень здобув такі СУТТЄВІ важелі впливу на шию Петра Порошенка, що зараз наш президент просто не може відмовити старому не лише особисто, а й прихопити з собою на переговори навіть одіозного Медведчука.
Здається інші версії будуть лише варіаціями цих двох.
А як думаєте Ви?
Олексій ПОДОЛЬСЬКИЙ