пʼятницю, червня 19, 2015

“Правий сектор”: ситуація навколо “Торнадо” – удар по всьому добровольчому руху

Командир “Правого сектору” вважає, що розпускати увесь батальйон не можна.
Андрій Стемпицький. Фото: http://glavpost.com/
Андрій Стемпицький. Фото: http://glavpost.com/
Дії влади щодо підрозділу «Торнадо» легко пояснюються логікою самозбереження антинародного режиму, вважає командир ДУК ПС Андрій Стемпіцький. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на inforesist.org.

“Ці дії – ніщо інакше, як удар по українському добровольчому руху в цілому”, – заявив він. Стемпіцький вважає, що добровольчій рух є перешкодою для реалізації «договорняків» з Москвою і донецькою “регіоналівською знаттю”. Разом з тим, він упевнений, що добровольці не дають реалізувати бізнес-інтереси окремих представників режиму і попросту є політичними “конкурентами” представникам влади.

“У патріотів немає коштів, щоб на кожних виборах одурманювати населення, завішувати всю країну білбордами, засипати кожну пенсіонерку «гречкою». Зате, жертовно захищаючи Батьківщину, вони набувають все більшу підтримку населення. Це також дуже сильно турбує нашу «демократичну владу», – написав Стемпіцький у соцмережі.
Командир ДУК ПС відреагував на заяву заступника генпрокурора Анатолія Матіоса, який заявив, що близько сімдесяти бійців роти є неоформленими і що серед бійців багато з судимостями. “На фронт йдуть самі різні люди. Серед них є і певний відсоток засуджених. Як командиру ДУК ПС, мені ця ситуація добре знайома. І я не бачу нічого поганого в тому, що деякі, допустивши в житті помилки, прагнуть реабілітуватися в очах рідних і перед самим собою, прагнуть повернутися додому з перемогою або, принаймні, загинути героєм. А для влади це лише «м’ясо», яке можна використовувати, а потім «списати», – вважає він. Військовий згоден, що бійців, які вчинили кримінальний злочин потрібно виявляти і судити згідно закону, але ні в якому разі не ліквідувати ціле боєздатний підрозділ.