суботу, липня 18, 2015

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Добровольчому Українському Корпусу — один рік!

"Правий сектор" розпочав військовий спротив московським окупантам та місцевим заколотникам ще в квітні минулого року. Але офіційну річницю створення Добровольчого Українського Корпусу ми відзначаємо сьогодні, 17 липня.
За спиною у нас колосальні зусилля, вкладені у справу визволення нашої Батьківщини — від рутинної роботи до запеклих боїв.

Становлення ДУКу як військової структури не можна назвати легким. Зброя, військові майстерність, бойовий досвід, чисельність, внутрішня логістика, господарське забезпечення — все це накопичувалося і росло поступово. Так само ріс рівень складності бойових задач: від арештів сепаратистського підпілля — через взяття блокпостів та окремих населених пунктів — до затяжних позиційних боїв з широкомасштабним застосуванням артилерії.
Ріс наш бойовий рівень — росла наша підтримка збоку українського суспільства. А разом з ними росла ненависть до нас збоку влади. Першопричини цієї ненависті лежать на поверхні: боязнь Військово-політичного руху "Правий сектор" як революційної сили і розуміння того, що добровольці не стануть союзниками влади у справі здачі наших територій ворогу.
Сьогодні ми маємо не просто ідейне, політичне протистояння на внутрішньому фронті. Ми маємо відкритий силовий конфлікт із втратами. Рано чи пізно це мало статися, адже бажання змінюватися антинародна влада так і не продемонструвала. Влада не знайшла належного способу співіснування з добровольцями, і це гірше для неї самої.
ДУК — це не просто військова структура, створена для збройного захисту України. Це також складова сучасного націоналістичного руху, який ставить собі за мету довершення Національної революції і здобуття справжньої Української Держави. Отож, можемо у якомусь сенсі подякувати нинішньому режиму за те, що він пришвидшив революційні процеси.
Влада і обдурені обивателі неодноразово звинувачували ДУК у нелегальності, хоч ми й пропонували прийнятні моделі легалізації. Але ці звинувачення не можуть нас відмовитися від боротьби. Ми чітко розмежовуємо поняття легальності і легітимності. Ми розуміємо, що в нинішніх умовах закони нерідко бувають надзвичайно далекими від інтересів нашої нації і, зрештою, здорового глузду. Ми розуміємо, що закони для влади мають вибіркову дію. Натомість основними засадами легітимності для нас є справедливість і відповідність національним інтересам. Наша боротьба справедлива, а отже легітимна! І це для нас найважливіше.
У цей день згадаймо імена полеглих побратимів, пригадаймо пройдений шлях і наберімося наснаги для продовження боротьби. Позаду в нас чимало зробленого. Дасть Бог — попереду ще більше!
Андрій "Летун" Стемпіцький, командир ДУК ПС