понеділок, серпня 31, 2015

Вибух під Радою: Озвучені нові дані – 5 правоохоронців загинуло, кількість поранених росте

Зловмисника, який  кинув бойову гранату, затримали.
На місці події. Фото: ЖЖ
На місці події. Фото: ЖЖ
У результаті зіткнень під будівлею Верховної Ради України в Києві, які відбулися в понеділок, 31 серпня, загинули п’ятеро правоохоронців. Про це виданню “Гордон” повідомило джерело в правоохоронних органах Києва, передають Патріоти України .За його словами, серед загиблих – міліціонери та військовослужбовці Національної гвардії України.
Ще близько 100 силовиків отримали поранення. “Спочатку в бік оточення кинули димову шашку, щоб не було видно, а потім бойову гранату”, – розповіло джерело. Про те, що серед правоохоронців можуть бути загиблі, під будівлею парламенту заявив і мер Києва Віталій Кличко “Є інформація, що є загиблі. Ті хлопці, які зараз забезпечують правопорядок в Києві. Нацгварія, молоді хлопці загинули”, – сказав він в ефірі телеканалу “112 Україна”.

Зіткнення під Радою почалися після прийняття законопроекту про внесення змін до Конституції України в першому читанні, за який проголосували 256 народних депутатів. Мітингувальники хотіли прорватися в будівлю парламенту, правоохоронці спробували їх відтіснити. Під час зіткнення використовувалися димові шашки, булижники, бруківка і сльозогінний газ.
Близько 14.00 біля Ради пролунав вибух. За даними народного депутата від “Народного фронту”, колишнього радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенко, у бік військовослужбовців кинули бойову гранату. Зранку під Радою мітингували громадяни з символікою Радикальної партії, партій “Свобода” і УКРОП, які виступила проти прийняття законопроекту за Конституцією.