пʼятницю, вересня 18, 2015

Це не боротьба з корупцією – це створення ритуальних жертв – експерт

Затримання Ігоря Мосійчука не є проявом боротьби з топ-корупцією. У цьому переконаний Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції, експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ.
«Все це нагадує ритуальні жертви. Тільки замість богів президент задовольняє суспільну вимогу – карати корупціонерів. Тільки виникла проблема з тими, кого карають. От про позавчорашню службу зайнятості – 600 тис гривень хабар, аби провести тендер на 13 млн грн.600 тис грн – це смішно, а – зазначив він в ефірі Громадського. – Останній топ-кейс – банк сина Януковича продають київському бізнесмену рішенням суду за 200 млн грн. В цього банка на рахунку банківських, не-людських грошей лежить  103 млн доларів. 3 млрд грн продають бізнесмену за 200 млн».

«Тому з того, що я бачу зараз – це не робити вже в принципі не можна тому шукають тих – я не кажу, що ці люди невинні – але навіть якщо вони винні – це не боротьба з топ-корупцією – це створення ритуальних жертв….Знаєте чому Клюєву дали втекти, а Мосійчука затримали? Відповідь лежить не в полі відповідальний – невідповідальний, винний – невинний. А в полі тому, що Клюєв має що про теперішню еліту розказати, про Порошенка- який був міністром в уряді Азарова, міністром економіки. а Мосійчук – хіба що про Ляшка. І тому такі люди не є проблемою для політичної еліти. А затримання Клюєва, Ківалова, Льовочкіна – є. Тому що якщо цих так в залі візьмуть – то вони все про всіх розкажуть. Тому ніхто з цих людей, доки Порошенко президент, скоріш за все, не буде затриманий», – наголосив Шабунін.
первоисточник