вівторок, березня 29, 2016

Як слугам Порошенко роздає генеральські погони

Віктор Балога
Президент роздав слонів – присвоїв генеральські звання у СБУ. Знову в стилі Брежнєва – під дату, річницю створення цієї організації. Тобто не за заслуги, а просто для святкового настрою.
Однак таке розвішування зірок має інший, непарадний бік, який для обласканих царевою милістю може вилізти боком. Для суспільства цей зорепад як маркер – тепер президентських опричників видно кожному.
Отже, найвище військове звання одержав начальник “контори” Василь Грицак – напевно, це аванс за послуги спецлужби з контролю за політичними конкурентами влади, зокрема, з огляду на ймовірні парламентські вибори.

Лампаси начальнику чернігівської філії СБУ пішли в оплату внеску за ганебну “перемогу” президентського холопа пана Березенка.
Зірочкою керівнику управління в Дніпропетровській області Гарант розплатився за ув’язнення Корбана.
Генерал-лейтенантським званням народному депутату Кожем’якіну (на хріна воно йому?!) Порошенко підмастив голосування фракції БЮТ за прем’єрство санчопанси Гройсмана.
І просто маразм – генералом став завгосп СБУ, тобто “умывальников начальник и мочалок командир”. Ніби йому мало відкатів на закупівлях.
Пригадую, як погони генерал-полковника приїхав одержувати в Київ начальник Генштабу Муженко в той час, коли наші військові гинули в Іловайському котлі. Згодом цей “воєначальник” і “стратег” також одержав від Президента найвище військове звання, як і міністр Полторак. Хоча перемогами над ворогом ці “стратеги” похвалитися не можуть.
Увесь цей парад марнославства відбувається на тлі того, що тисячі фронтовиків і досі не можуть одержати статус учасника бойових дій. Отакі вони, стандарти від Верховного Головнокомандувача: героям – ніщо, слугам – усе. Прикро.
Віктор Балога

Немає коментарів: