середу, травня 02, 2018

ЗВІРСТВА РАДЯНСЬКОЇ СИСТЕМИ НЕ МАЮТЬ ТЕРМІНУ ДАВНОСТІ

Мій співрозмовник не є професійним істориком, він — кандидат технічних наук i донині працює старшим науковим співробітником Інституту електрозварювання ім. Є.Патона. Проте саме скрупульозність науковця дала змогу Олександрові Бондаренку здійснити фундаментальну роботу в царині пошуку історичної істини.Масовий терор у Московії розпочався ще з Івана Грозного
 — Олександре Гнатовичу, ваші дослідження витоків насилля в російській історії є просвітницькими, адже чимало людей просто не уявляють, що передувало більшовицькому терору. «Проілюструйте» кожну зі своїх книг-досліджень.
 — У першій книзі трилогії показано, що саме з Івана Грозного розпочався масовий терор у Московії проти власного народу, що саме він започаткував цю традицію: «А мы, Великие Государи, своих холопов казнить вольны, а и миловать их также вольны есть». А цар Олексій Михайлович згодом її продовжив: «А в моём царстве вольных людей нет, разве что холопы, которые сбежали и которых ещё не поймали». Традицію терору для утримання в покорі власного народу з успіхом продовжив засновник Російської імперії — цар-кат Петро І.
детальніше тут

Немає коментарів: