четвер, квітня 16, 2020

Коррупційні скандали влади України.Керівник Офісу Зеленського Андрій Єрмак

НАЗК взялося перевірити законність дій керівника Офісу Зеленського Андрія Єрмака – після нашого розслідування https://www.radiosvoboda.org/a/news-schemes-yermak-nazk/30558382.html
Пригадуєте, ми розповідали ( https://www.youtube.com/watch?v=fUfkNmkhz64), що глава ОП повертався з переговорів у Мінську 11 березня чартером, за який він не платив – до того ж, не просто якимсь приватним літаком, а тим, яким регулярно користується родина олігарха Віктора Пінчука?
Сам Єрмак тоді пояснив нам, що не знав, чий це літак – мовляв, разом йому запропонував повернутися з Мінська до Києва другий президент України (і тесть Пінчука) Леонід Кучма.

Ось тільки, як нам пояснили антикорупційні юристи, така безкоштовна послуга для глави ОП може вважатися незаконним подарунком в розумінні закону «Про запобігання корупції».
Тому тепер НАЗК за заявою Центру Протидії Корупції збирає дані «щодо наявності чи відсутності у діях керівника Офісу президента Єрмака А. Б. адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією»

Немає коментарів: