неділю, липня 12, 2020

Сторінками Другої Cвітової війні..Брехня радянсько-російської пропагандонії.

 Вячеслав Мазуренко
77 років тому біля Прохорівки (зараз районний центр Білгородської області РФ) поразкою німців завершилась танкова битва, яка стала кінцем наступальної операції «Цитадель» (нім. Zitadelle), суть якої полягала у ліквідації  Курського виступу і оточенні більшовицького угрупування військ, що перебувало в ньому.
В Москві цю битву досі називають найбільшою танковою битвою Другої Світової, що абсолютно не відповідає дійсності. Така битва в трикутнику Дубно - Луцьк - Броди наприкінці червня 1941-го була наймаштабнішою не лише в плані кількості залученої в неї техніки, але й більшою в часовому вимірі
: під Прохорівкою зіткнення тривало лише один день, а під Бродами майже тиждень. Але оскільки в Західній Україні більшовики при кількісній перевазі зазнали нищівної поразки, то кремлівська пропаганда воліє про ці події лишній раз не згадувати.
На фото німецькі Pz.Kpfw. III із захисними екранами в районі Курська під час операції «Цитадель» на початку липня 1943-го року, незадовго до битви під Прохорівкою.

Немає коментарів: