вівторок, січня 05, 2021

Вбивство Шеремета організувало білоруське КДБ на замовлення диктатора Лукашенка.

 

Вячеслав Мазуренко

Як повідомляє телеграм канал Зелені чоловічки сьогодні з’явились сенсаційні докази, що вбивство журналіста Павла Шеремета білоруські спецслужби планували та обговорювали ще у 2012 році. Запис відповідної розмови опублікували  в бельгійському виданні EUobserver. На них голос, схожий на Голову КГБ Білорусі Вадима Зайцева надає відповідні вказівки бійцям спецпідрозділу «Альфа» щодо ліквідації журналіста, якої вимагав ❗️«особисто президент».



Зайцев: «…еще раз повторюсь, что в курс этого дела введен достаточно узкий круг людей! И президент ждет четких мероприятий и поручено Комитету заниматься этими делами…»

За інформацією журналістів, ці записи передав колишній службовець «Альфи», який втік до Європейського Союзу.

Важливо розуміти, подібну спецоперацію в іншій державі спецслужби Білорусі без залучення і кураторства російського ФСБ навряд чи б наважились провести. Тобто, вбивство Шеремета було вигідне і для Кремля, і для Лукашенка. Поява такого компромату проти диктатора може свідчити, що Москва почала процедуру заміни лідера Білорусі на свого нового ставленика.

❓Що значать ці записи для України?

Передусім, це серйозний удар по рейтингу і довірі до Зеленського, який без доказів фактично призначив винних у злочині на злощасній пресконференції в грудні 2019. За втрату електоральної підтримки він почне мститись Авакову, що може перерости в непередбачуване протистояння силовиків.

Як би їм зараз цього не хотілось, просто «зам’яти» справу у влади не вийде – вони будуть відповідати за вкрадений рік у Ріффа, Дугарь і Кузьменко. Але головне протистояння за звільнення політв'язнів режиму Зеленського ще попереду - слідство до останнього чіплятиметься за соломинку навіть без доказів, аби виправдати керівництво держави. 😡

Немає коментарів: