пʼятницю, липня 09, 2021

Ага, вчіть китайську.

Тарас Чорновіл

 Що, щось незрозуміло в попередньому дописі? Ага, вчіть китайську. Нині на Росії в Іркутську , Читі та Хабаровську одні активно вчать мову майбутніх (десь уже й нинішніх) господарів, а інші шукають способів дременути по інший бік Уралу. Торгувати й співпрацювати з Китаєм - річ хороша. Вступати з ним у політичні спілки та підігрувати геополітичним посяганням Пекіна - дуже небезпечно.

А потрапити в корупційну та боргову залежність від КНР - форменне безумство й самогубство для країни. І тоді вже ніхто не захистить та не допоможе, бо між Китаєм і західним світом геополітичний розлом. У Європі ще не всі зрозуміли, що ще більший розлом між цивілізацією та антицивілізацією проходить між Заходом і Рашистаном, але про прірву з Китаєм засвоїли всі. Тому авантюра зелених недоносків може нам коштувати неймовірно дорого.
А цитати... Це звісно, не висловлювання Хламідії - амебоподібних не цитують, це "високомудрі" фрази Мао Цзе-дуна. Я колись багато працював з китайцями, тому для зручності й розуміння почитав трохи їхніх партійних класиків. Це навіть смішило, коли в розмові з китайськими політиками цитуєш "вєлікого кормчєго" товариша Мао, а вони за столом напроти ніби команду "Струнко" почули. Абсолютно пустопорожні фрази. Але з апломбом. Тут вибрав кілька перших-ліпших, що потрапили під руку з книжечки "Золотые россыпи" 1959 року видання. Наведу їх російською, якою й запозичив (на китайську-традиційну переклав через Гугл-транслейд, тому можуть і неточності бути):

"Коммунист должен быть всегда готов твёрдо отстаивать правду, потому что правда всегда совпадает с интересами народа".
"Во всяком деле есть главное и неглавное, причём неглавное должно быть подчинено главному".
"Всякое дело, если оно заранее подготовлено,увенчается успехом,а если не подготовлено - провалится".
"В классовом обществе и любовь может быть только классовой".
(Мао Цзе-дун)

Телеграм канал

Немає коментарів: