середу, червня 01, 2022

Україна має хороші шанси зупинити, а потім звести нанівець успіхи, які нині досягає Росія.

 Sharp`s 

🍁 Українське військове командування вчинило мудро, на відміну від російського, і не стало спрямовувати більше резервів на оборону Сєвєродонецька, але досягло важливих успіхів у Харкова та Ізюма. Про це повідомляє Інститут з вивчення війни (ISW) у зведенні за підсумками 31 травня:


💬 "Київ міг би направити більше резервів і ресурсів на оборону Сєвєродонецька, але не зробив цього. В даний час українські сили відходять з Сєвєродонецька, а не борються до кінця – фактор, який дозволив росіянам відносно швидко просунутися в місто після початку повномасштабного штурму".


▪️Аналітики наголошують, що і рішення командування ЗСУ не виділяти більше ресурсів на порятунок Сєвєродонецька, і рішення піти з нього були стратегічно обґрунтованими, хоч і болючими.


💬 "Україна повинна заощаджувати свої обмеженіші ресурси і зосередитися на поверненні критично важливої території, а не на захист території, контроль над якою не визначатиме результат війни або умови для відновлення війни", – заявили військові експерти.


▪️В ISW підкреслили, що грамотне українське розставлення пріоритетів у контрнаступальних та оборонних операціях виштовхнуло росіян майже за межі досяжності артилерії від Харкова і зупинило наступ армії РФ з Ізюму. Обидва ці досягнення є важливішими досягненнями, ніж оборона Сєвєродонецька.


❗️Аналітики вважають, що саме тому Україна має хороші шанси зупинити, а потім звести нанівець успіхи, які нині досягає Росія.

Немає коментарів: