четвер, листопада 24, 2022

Американські бойові літаки F-15 та F-16 рано чи пізно будуть в Україні.

 Американські бойові літаки F-15 та F-16 рано чи пізно будуть в Україні. Так само як і БМП Bradley, танки Abrams та гаубиці M198. Про можливість передачі нам цієї зброї вже говорять у Вашингтоні. І хоча рішення поки не прийнято з політичних міркувань, невдовзі ми зайдемо і на цей щабель. Про це в інтерв’ю «Орестократії» розповів військовий експерт, керівник Defense Eхpress Сергій Згурець.


📌Якщо говорити про аналогії, то F-15 – це як повітряний танк, а F-16 – це легка БМП. З огляду на протяжність нашої території, Згурець є прихильником F-15 останніх версій, які можуть працювати і по землі, і по повітрю. Але плюси F-16 у тому, що їх багато, їх легко обслуговувати, вони є у поляків. Зазвичай потрібна пара F-15 і F-16. 


☝️До речі, багато хто переживав за перемогу республіканців на виборах, так ось: сенатор Джим Ріш від РП наполягає, що США мають надати Україні винищувачі та навчити пілотів. Поки більшості голосів за це рішення нема через страх ескалації. Але Ріш та його однодумці обіцяють тиснути до кінця.


📌Згурець вважає, що рішення по літаках лежить у новому щаблі взаємодії з США. Воно буде, але американцям треба час. Путін своїми терористичними актами сприяє пришвидшенню процесу.


📌Щодо іншої зброї, яка б дуже суттєво допомогла Україні, він називає БМП Bradley, танки Abrams, гаубиці Paladin M109, M198. Зараз ми перебуваємо на етапі, коли ці зразки можуть бути передані Україні.


📌Багато хто переживає за ленд-ліз, де ж він? Згурець вважає, що він зараз не потрібен, бо це форма оренди зброї, а нам союзники зараз дають безкоштовно і назавжди.


📌Нам потрібна зброя зараз і багато, але ситуація у світі розкрутила попит на озброєння. Нині гроші є у всіх, а зброї не вистачає і не вистачає часу. Схоже, зброярі нині озолотяться. 


Текстову версію інтерв'ю можна почитати тут (https://war.obozrevatel.com/ukr/zgurets-nimechchina-ta-frantsiya-vitrimali-b-lishe-tizhden-takoi-vijni-yak-v-ukraini.htm). Відео лежить тут (https://www.youtube.com/watch?v=6aSQHOZoNmY&t=1772s).


Підписуйтеся на «Орестократію (https://t.me/orestokratiia)», у нас цікаві гості.

Немає коментарів: