понеділок, листопада 28, 2022

Сполучені Штати вступають в нову еру прямого протистояння з Іраном, - The New York Times

 Адміністрація Байдена запровадила нові санкції проти Тегерана та висловила підтримку протестувальникам, тоді як уряд Ірану допомагає Росії у війні в Україні та продовжує ядерне збагачення.Протягом останніх кількох днів Іран повідомив міжнародним інспекторам, що він планує розпочати виробництво ядерного палива майже бомбового класу глибоко всередині гори, яку важко підірвати

, і різко збільшить виробництво ядерного палива на заводі, де Ізраїль і Сполучені Штати неодноразово проводили диверсії.


Іранські сили розстрілюють або утримують під вартою антиурядових протестувальників, надають Росії безпілотники для війни в Україні і, як підозрюють деякі західні спецслужби, можуть також вести переговори про виробництво ракет для поповнення спустошеного арсеналу Росії. У вівторок Сполучені Штати звинуватили Іран в черговому вторгненні на територію Іраку з метою здійснення атак в регіоні Курдистану.


Спалахнула нова ера прямого протистояння з Іраном. Його поява деякий час була прихована драматичнішими подіями — зокрема вторгненням в Україну та зростанням конкуренції США з Китаєм — і переговори з Тегераном безрезультатно затягнулися на 18 місяців.


Далі - за посиланням. (https://telegra.ph/Spoluchen%D1%96-SHtati-vstupayut-v-novu-eru-pryamogo-protistoyannya-z-%D0%86ranom---The-New-York-Times-11-26)


Telegraph (https://telegra.ph/Spoluchen%D1%96-SHtati-vstupayut-v-novu-eru-pryamogo-protistoyannya-z-%D0%86ranom---The-New-York-Times-11-26)

Немає коментарів: