пʼятницю, грудня 30, 2022

93%

 

Цікаві дані нового соцопитування, про яке розповідає на своїх сторінках видання  "Фокус"  

З 13 по 21 грудня 2022 року в Україні було проведено опитування щодо російсько-української війни.

Результати опублікував (https://dif.org.ua/article/pidsumki-2022-pid-sino-zhovtim-praporom-svobodi) фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.


Переважна більшість громадян переконана у перемозі України — 93% респондентів. І лише 3% у цьому сумніваються. У відсотковому співвідношенні більше скептиків (10%) мешкають на Сході країни порівняно з іншими регіонами.


З тих, хто не сумнівається у перемозі 39% опитаних вважають, що війна закінчиться перемогою України влітку 2023 року. 22% роблять ставку на перемогу через 1-2 роки, а ще 20% вважають, що перемоги можна досягти найближчими місяцями.


Ремарка InformNapalm

До слова, тема стійкості та віри українців в перемогу України не аби як турбує російських пропагандистів останні місяці, особливо після втечі російської армії з Херсону. На своїх ток-шоу та в ефірах вони неодноразово називали "серйозною проблемою", що більшість українців вірить в перемогу своєї країни. І саме підрив цієї віри росіяни вважають однією з головних задач: тому масовані ракетні удари по інфраструктурі здаються російському командуванню єдиним засобом деморалізувати населення. На полі бою росіяни не можуть продемонструвати ніяких значних перемог, тому тероризм і обстріли цивільних здаються пропагандистам останнім шансом, щоб перехопити ініціативу. Проте, цей розрахунок діє в зворотній бік, українці ще більше жадають перемоги, підтримують одне одного і допомагають ЗСУ. І кожна нова перемога українських військових на полі бою тільки зміцнює впевненість в наближенні перемоги. 


Чергова доба героїчного опору українського народу минає, а це означає, що до нашої спільної перемоги залишається на 1 добу менше.  


@informnapalm

Немає коментарів: