четвер, червня 22, 2023

Сторінками злочинів радянсько-російських фашистів проти українців.

 

Софія Федина

На фото зліва - хлопчик, якого вбили енкаведисти у тюрмі у червні 1941 року. Справа - Поліна, яку вбила ракета, запущена московськими військовими. Сьогодні 82-і роковини від часу масових розстрілів в'язнів радянських тюрем.22-23 червня 1941 року совєтські війська і органи більшовицької влади розпочали масові розстріли політичних в’язнів, які перебували у тюрмах НКВС, своєрідні зачистки, щоб визволені в'язні не розповіли про тортури і репресії.

Протягом тижня від початку німецько-радянської війни було вбито від 24 до 27 тисяч людей, віком від 15 до 60 років. Але на жаль серед політв'язнів були і немовлята.

 Є спогади про розстріли жінок і дітей.

Масові вбивства відбувались також у Києві, Вінниці, неподалік Харкова, у Криму...


Ми бачимо, як московські військові сьогодні повторюють  найгірші традиції сталінського терору. Розстрілюють, депортовують, ґвалтують, організовують дитячі катівні...


Майже всю історію незалежності  22 червня був днем початку вєлікой отєчєствєнной войни і возвеличуванням держави СРСР. Більшість українців досі не знає, які страшні злочини вчиняли ті, на паради "побєди" яких вони ходили все життя, і які тортури і смерть несли за собою "совіти" 


Совєтська влада так ніколи і не була засуджена, совєтські кати не були покарані. 

Московська федерація буде.


Але наше завдання в жодному разі не допустити, аби наступні покоління впали в тотальну амнезію і забули про злочини і звірства рашистів, як колись українців змусили забути про звірства совєтів.


Вічна пам'ять та царство небесне усім невинно вбитим 🙏🕊️


А у Львові сьогодні 22.06.2023 з нагоди 82-их роковин від часу масових розстрілів в’язнів радянських тюрем на заході України, відбуватимуться такі заходи:


17.00 -  Панахида та запалення лампадок за жертвами масових розстрілів в’язнів у червні 1941 року в Національному музеї-меморіалі “Тюрма на Лонцького” (вул.С.Бандери, вхід з вул.І.Калинець);


17.30 -  Запалення лампадок біля пам'ятника Жертвам комуністичних злочинів (пл.Шашкевича)


18.00 - Концерт - реквієм у виконанні національної академічної хорової капели «Дударик в Храмі святого Лазаря (вул. Миколи Коперника, 27, м.Львів)

Джерело

Немає коментарів: