пʼятницю, липня 07, 2023

Варто радіти чи ні?

 

Сьогодні очікується остаточне рішення президента США Джозефа Байдена стосовно касетних боєприпасів. Чесно кажучи, це ще той випадок, коли варто радіти🙁. КБ мають велику зону ураження, але при цьому і високий відсоток випадків, коли ті самі невелички бомби не вибухають. У москалів цей показник взагалі жахливий і іноді доходив до 60%. Це значить, що рано чи пізно нерозірвавшийся заряд потрапить до цивільних рук. В США цей відсоток, так званий "коефіцієнт псування" становить приблизно 2% від усіх випущених снарядів. І там довго думали, надавати Україні цю зброю, чи ні. 


Як пише The New York Times, одна з причин  занепокоєння полягала в тому, "що Сполучені Штати можуть  втратити високу моральну позицію, використовуючи зброю, яку більшість світу засудила, в той час як її продовжує використовувати Росія". Для американців стати на один рівень з рф, навіть в уяві якихось невідомих, сильний аргумент для того аби відмовитися від рішення. Але ні.  


Цитата з NYT (https://www.nytimes.com/2023/07/06/us/politics/biden-ukraine-cluster-bombs.html?campaign_id=60&emc=edit_na_20230706&instance_id=0&nl=breaking-news&ref=headline&regi_id=86242337&segment_id=138558&user_id=18298e2c402e3eb46a2aadaade7a02f5): "Американські офіційні особи заявили, що той факт, що українці вирішили використовувати зброю — будь-якою ціною — замість того, щоб жити під владою Росії, став критичним фактором для прийняття відповідного рішення паном Байденом. Американські офіційні особи також кажуть, що вони працюватимуть з Україною, щоб відстежити, де використовується зброя, аби пізніше допомогти в очищенні боєприпасів, що не вибухнули". 


До речі, одним з драйверів надання касетних боєприпасів виступає держсекретар Ентоні Блінкен. 


Ще б ATACMS....

https://t.me/BerezaJuice

Немає коментарів: