вівторок, липня 25, 2023

Любителям диктатури на замітку...чим це закінчуєтся для них.



 🌻25 липня 1943 — падіння фашистського режиму Муссоліні в Італії

Напередодні на засіданні Великої фашистської ради (найвищого органу влади в країні за Конституцією) більшістю голосів було ухвалене рішення скинути дуче.


Бенніто Муссоліні був заарештований за наказом короля. Фашистський лідер Беніто Муссоліні правив Італією понад 20 років.


Він став першим диктатором Європи, навколо якого утворився культ особи.


Мільйони італійців вбачали в ньому нового месію і рятівника нації. А Муссоліні обіцяв їм відродити Римську імперію і для цього пішов на союз із Гітлером у Другій світовій війні.


Після серії військових поразок італійці розчарувались у своєму лідерові.


Слідом за поразками італійців на всіх фронтах Другої світової війни  та після висадки англо-американських військ у Сицилії 1943 року більшість соратників Муссоліні відвернулася від нього на Великій фашистській раді 25 липня 1943 року.


Це дозволило королю відправити Беніто Муссоліні у відставку та заарештувати.


Визволений німцями через кілька місяців, Муссоліні заснував республіканську фашистську державу (Італійську Соціалістичну Республіку) на півночі Італії.


Фактично став маріонеткою під захистом німецької армії. Муссоліні постійно намагався перекласти провину за поразку на італійський народ, який виявився «недостатньо великим» для того, щоб належно оцінити його імперські мрії.


Остаточно режим Муссоліні впав 26 квітня 1945 року, коли він разом із коханкою та кількома поплічниками спробував втекти з країни. Невдовзі їх спіймали та розстріляли партизани.

https://t.me/skrizhalua

Немає коментарів: