пʼятницю, вересня 01, 2023

Тактика 1000 порізів: українські дрони-камікадзе формують «ІІ фронт», там Московія наразі не здатна захищатися

У Мордорі уже добряче підгоряє - у прямому і переносному значенні - від атаки однієї «зграї камікадзе», а незабаром таких зграй буде десятки тисяч: Україна планує виробити чи закупити 200 тис. дронів на цей рік.🫵🏼 Технологічна різниця між арміями України та Московії дедалі зростає. Подекуди вона складає навіть два покоління.  


👉🏼 Військова доктрина рашистів морально сформована десь у 80-х, для неї насамперед має значення розмір. Наприклад, в основі флоту - великі крейсери, гігантські десантні кораблі та інші масивні судна брежнєвської епохи. Згідно з цією логікою, чим більший - тим неприступніший.   


👉🏼 Про долю крейсера «Москва» уже не згадуватиму. Великий десантний корабель «Оленегірський гірняк» ($50 млн) підбитий сучасним надводним дроном українського виробництва: його вартість - приблизно $250 тис. (у 200 разів дешевший!!!), швидкість - 77 км/год, а дальність - до 830 км, він не помітний для радарів. Такий дрон спроможний дійти з Одеси до Новоросійська, а це означає дві речі: донедавна цей порт вважався надійним притулком для рашистських кораблів, відведених з Севастополя, зараз уже - «ніт»; по-друге, Сили Оборони України спроможні взагалі наламати постачання нафти та зерна рашистами. А це вже глобальний удар по економіці РФ.


🫵🏼 Надводні, повітряні дрони сьогодні де-факто відкривають ІІ фронт проти рашистів, масштаби якого нам важко навіть уявити.   


👉🏼Україна завершила перший етап задрочування «задронювання» московитів: розвідку. Були випущені десятки поодиноких камікадзе, які мали своєю задачею не лише підняти бойовий дух українців, але й зібрати важливу інформацію про ППО і РЕБ московитів. Кожен політ - в незалежності, досяг він мети чи був збитий, додавав пригорщу даних про проріхи в системі протиповітряної оборони Московії.  Британський Economist стверджує, що оператори українських дронів додатково отримують інформацію про радари русні від західних партнерів.


👉🏼 Саме зараз ми є свідками другого етапу: до РФ летять цілі «зграї» БПЛА. Це десятки й десятки дронів, що не виявляються російськими засобами ППО.  Наочний приклад - атака на Псковський аеродром, де 2 борти рашистів знищено, 2 - серйозно пошкоджено. В атаці брало участь від 20 до 25 безпілотників, і російські спецслужби досі мізкують, як ті девайси могли добратися непоміченими через Білорусь та частину території РФ. Були навіть версії, що дрони-камікадзе запущені з Латвії-Естонії чи навіть Фінляндії. ГУР потролив російських колег своєю версією, що безпілотники запускалися з-під носа у ФСБ, з території Московії. 


🫵🏼  Зараз готується наступний, третій етап застосування безпілотників. Йдеться про т. зв. тактику 1000 порізів: про нанесення, здавалося б, дрібних ударів, але з великою частотністю. Як, наприклад, нещодавно під Москвою знищили цех, де виготовлялися, за попередніми даними, комплектуючі до «калібрів». Таких ударів буде тисячі, або й десятки тисяч. Ось як узагальнюють наші можливості західні медіа.


👉🏼 Військово-морські безпілотники України гратимуть ключову роль у запланованому звільненні прибережної зони Чорного моря, - Newsweek. 


 👉🏼 ППО РФ поки не здатна ефективно боротися з повітряними дронами-камікадзе, - не може їх виявити та вчасно знищити, - повідомляє BBC з покликанням на британську розвідку. Значна територія РФ залишається  відкритою для технологічної атаки Силами Оборони України, і карта "цікавих" обʼєктів для полювання, переконаний, давно вже в роботі. 


Саме Мордор свого часу почав атаки дронами на Україну. Та, виявилося, цю гру можна грати у двох. Подивимось на результат. 


Підписуйтеся на "Орестократію". (https://t.me/orestokratiia)

Немає коментарів: