пʼятницю, листопада 03, 2023

Чи буде покарана ця продажна криса?

 

«Народжений в СРСР». У Києві почали судити Олега Кулініча — колишнього начальника кримського главку СБУ, якого звинуватили у державній зраді.Привіт, це Максим Каменєв, і у мене для вас шпигунська історія. Останні два тижні я розбирався у справі Олега Кулініча — колишнього очільника кримського главку СБУ, якого почали судити в Києві по обвинуваченню у державній зраді та ще цілому ряді інших статей.


Якщо стисло, Кулініча звинувачують у тому, що він принаймні з 2019 року шпигував в Україні на користь ФСБ. Слідство стверджує, що його завербував Володимир Сівкович — заступник секретаря РНБО часів Януковича, який після Революції Гідності втік до Москви.


За цей час, стверджує слідство, Кулініч встиг влаштуватись на роботу в СБУ та передати Сівковичу внутрішню секретну інформацію про роботу української спецслужби, а також лобіював призначення потрібних росіянам людей.


Кулініч саботував роботу кримського главку, а напередодні вторгнення не повідомив у Київ про концентрацію російської військової техніки на адміністративному кордоні з материковою Україною.


Олег Кулініч провини не визнає. Він не заперечує, що знав та спілкувався з Сівковичем, однак наполягає, що робив це з відома тодішнього очільника СБУ Івана Баканова і секретної інформації росіянам не передавав. В переддень вторгнення він звітував Баканову про активність росіян і за його наказом разом з підлеглими виїхав з Херсону.


Справа Кулініча обіцяє бути гучною. Обвинувачення та захист хочуть викликати у якості свідків як Баканова, так і чинного голову СБУ Василя Малюка, який розробляв справу Кулініча. Якщо ви любите шпигунські історії, тоді ця стаття для вас.


https://graty.me/narodzhenij-v-srsr-u-ki%d1%94vi-pochali-suditi-olega-kulinicha-kolishnogo-nachalnika-krimskogo-glavku-sbu-yakogo-zvinuvatili-u-derzhavnij-zradi-ta-shpigunstvi/


 На фото.Олег Кулініч у Шевченківському райсуді Києва, 18 жовтня 2023 року. Фото: Максим Каменєв, Ґрати

Немає коментарів: