середу, листопада 29, 2023

Не розумію, як ми будемо перемагати з цією Слугою народу.

 Марк Савчук🥀

Витяг з інтерв'ю  https://www.youtube.com/watch?v=Ol508DNtVQI  NV Марка Савчука, голови Ради громадського контролю НАБУ (питання кореспондента - жирним шрифтом, відповіді - курсивом):

— Хочеться спитати: політична еліта, яку ми заслужили, — це Тищенко і Дубінський?


— За яку проголосували українці. Нас зараз дивляться люди, ми якось нібито живемо в різних країнах. За Зеленського в нас ніхто не голосував, за Дубінського ніхто не голосував, за Тищенка, за Лабазюка ніхто не голосував, і за Одарченка теж ніхто не голосував… А все це вороги нашого народу.


— Зеленський усе-таки ні, я би його до цього списку не зараховувала…


— Зеленський лідер усіх цих людей. Наведу приклад: наразі, за неофіційною інформацією, відбуваються перегони за крісло нового прем'єра. Ми бачимо, що дуже велику владу має Кубраков, дуже велику владу має Федоров. І вони точно є одними з претендентів на пост майбутнього прем'єр-міністра, бо в уряду дуже швидко падає довіра.


Є такий варіант, що наприкінці зими буде довіра до уряду дуже низька і президент буде обирати нову команду, новий уряд, який керуватиме державою.


І такий у нас збіг, що в один день Кубраков здає декількох корупціонерів, їх саджає НАБУ, все прекрасно. Усі говорять про те, що Кубраков молодець.


Все, що ми зараз розуміємо: головні люди у країні, які приймають рішення, — це Офіс президента. Ми дуже хочемо від НАБУ та САП справ по Офісу президента. Це прізвища, які ми з вами називаємо дуже багато років. Усі про них знають.


І всі розуміють, що якщо в нас є купа корупційних справ поза Офісом президента, то це що нам НАБУ говорить, що в Офісі президента корупції немає? Там усе ок, а ось усі інші люди корумповані? Як говорилося у статті Time, крадуть, немов завтра не буде ніколи, як в останній раз?


Треба розуміти, що всі ці Одарченки, Дубінські та інші були приведені до влади саме Зеленським. І корупція, про яку ми чуємо з розслідування журналістів, щодо Татарова, Шурми, які всі є заступниками Єрмака, у нас наразі немає якихось великих кейсів, які б вели правоохоронці. У нас був кейс проти Татарова, але його врятував генеральний прокурор і СБУ, які теж контролюються Зеленським.


— Чи правильно я зрозуміла, що ці справи, які ми бачили цього тижня, вони важливі, але дрібні?


— Я не вважаю, що вони дрібні, але я і не вважаю, що це топ-корупція. Нам потрібно розуміти, що концентрація влади в Офісі президента величезна наразі. Концентрація влади, корупційних ризиків. І для того, аби щось посилювати, потрібно мати якесь бачення, що НАБУ і САП борються саме з топ-корупцією. Що НАБУ і САП ловлять саме тих людей, які знаходяться на вершині корупційної схеми.


Наразі ми цього просто не бачимо. Немає справ на Татарова, Шурму, Єрмака або когось іншого. Всі говорять про те, що це топ-корупція, але справ у нас немає. І нам потрібно про це говорити.


— Дуже обмежено «слуги народу» коментують кейс Одарченка.


— Це ж уже не вперше. Людина відкрито говорить, що ми програємо Харків, і рішення цього народного обранця — це не донатити більше грошей на армію, а створити корупційну схему і вкрасти ще більше грошей. Ну це все, що вам потрібно знати про партію Слуга народу.


А що вони говорили, коли Трухіна зняли, коли він до лісу хотів піти?


«Ми не маємо доказів, узагалі ніхто нічого не знає». Та це ж керівник партії Слуга народу казав. Вона вся така. Я не розумію, як ми будемо перемагати з цією Слугою народу. Слугою кого, блін, Путіна? Я не розумію.


 

Немає коментарів: