середу, лютого 07, 2024

Зеленському не стати президентом вдруге

 Марина Данилюк-Ярмолаєва

Зеленському не стати президентом вдруге. 

Бо він вважає людей гівном. 

Тих самих людей, які спочатку зробили його президентом. І тих, які два роки поспіль героїчно боряться за державу, щоб Зеленський міг приміряти фуражки Черчилля, Трумена, Рейгана.

 


Зеленський і його оточення вважають наших журналістів лайном. «Це іпсо, це фейк, ви суки Порошенка, ви сіяєте кремлівські наративи». 

Тому про своє хворе бажання звільнити чи не єдиного профі у нинішній Україні Залужного Зеленський повідомив і інтерв’ю італійському «суспільному». Не нашому, бо на нашому там погані журналісти і задають погані питання про Татарова і Єрмака. 


Зеленський розказав чужому народу, бо свій можна газлайтить, цькувати і вважати за ідіотів — що думає про перезавантаження. 

Так от — він розмірковує над звільненням не лише Залужного, а й інших керівних осіб.


«Звичайно, необхідне перезавантаження і новий початок. Коли ми говоримо про це, я маю на увазі заміну низки керівних осіб держави, не лише у військовій сфері. Я розмірковую над цією заміною (Залужного), це правда. Це питання стосується всієї управлінської групи, яка веде машину країни», — каже Зе.


Знаєте, в чому гірка іронія? 

Якби не були в повномасштабній війні — у нас надворі буяла би виборча кампанія президента. Де Зеленському світили матюки на паркані. У Раді була би інша конфігурація — і з великою долею вірогідності ми б не побачили там Безуглу та Арахамію 


Вова увімкнув на потужну потужність «хочу і можу». Це хочу і можу стало смертельним вироком для багатьох. Бо я загадую старе інтерв’ю Пікалова на УП: «Вові подобається, коли все відбувається, як він хоче». 


У книзі «Останній політикан» написано йдеться про те, що США попереджали Зеленського про підготовку РФ великої війни з квітня 2021 року. Він розказував про паніку і нагнітання. 


Заздалегідь ЦРУ надало йому карти зі стрілочками. Але і інтерв’ю NOS він визнав, що не покликав людей копати рови, «аби не було паніки».


У Саймона Шустера в книзі ідеться про те, як Кирило Тимошенко зі старту почав керувати редакторами груп єдиного телемарафону. Бо «Вові не подобались деякі новини». І тому новини викривлено показували так, як подобається лідеру. 


Залужний написав детальну статтю про стан війни для The Economist — «у мого лідера паніка, що я скажу моєму лідеру».


Я не знаю скільки нам коштуватиме переформатування і «відсутність паніки» — але Володимир Олександрович мав би подумати над своєю поведінкою. І як його хочу і можу несе потяг Україна до прірви. 


Навіть італійцям він не назвав причину бажання звільнення Залужного. Тому очевидно — він ненавидить його через довіру суспільства, реальну підготовку до таємно від Єрмака і Зе до війни. І врешті — що це чи не єдиний дорослий чоловік, який не бігає за лідером з чупачупсами і брязкальцями. (с)

Взято тут


Немає коментарів: