середу, лютого 14, 2024

Бійтесь данайців з дарами прибулих

 

🤥 Лавров продовжив лінію путіна у просуванні вкиду про готовність росії до перемовин з Україною про «врегулювання». Частину про «з врахуванням реалій на землі» можна взагалі винести за дужки.‼️Важливо розуміти інше: росія зараз не зацікавлена в перемовинах з Україною. З одного боку, фінансово вона постраждала не так сильно, як ми очікували, і гроші досі там є, хоч війна і обходиться недешево. А головне - російський диктатор прагне вирішувати питання України із західними країнами без нас. Для цього путін, вочевидь, ближче до кінця року - наприклад, в період жорстких американських виборів - влаштує провокацію, яка змусить НАТО вирішувати - або 5 стаття, або сідати з росією за стіл. Особливий розрахунок на те, що Черчілів, Тетчер і Гельмутів Коліі серед європейських політиків немає, а нинішніх лідерів буде легко налякати прямим протистоянням.


📍Це стратегія. Одне з тактичних завдань москви - далі підривати процес надання Україні військової і фінансової допомоги. З огляду, на наявність в багатьох країнах переляканих або мотивованих «голубів миру» в топових політичних колах, розмови про підштовхування Києва до перемовин шляхом зменшення цієї допомоги будуть тільки посилюватись.


🔴 Завдання України зараз переконувати наших партнерів про блеф путінського бандформування і що ніяких домовленостей кремль насправді не збирається укладати. Переконувати в посиленому режимі. І припинити чинити штучні перешкоди для парламентарів, незалежних громадських організацій, місцевої влади - всіх, здатних проводити горизонтальну дипломатію. Особисті амбіції треба запхати куди подалі, бо роботи вистачить усім. Якщо думати про державу, звісно. 



https://t.me/zakrytazona

Немає коментарів: