суботу, серпня 12, 2023

Проросійська воша Портнов утік, та справи його продовжують жити сьогодні в Україні

  📺 Банкова знову здійнила чергову спробу закрити опозиційний Прямий канал. Напередодні зранку ДБР провело обшуки у помешканні та офісі колишнього власника медіа-ресурсу Володимира Макеєнка. Що шукали? Документ: нотаріальне засвідчення голови слідчої групи ДБР Олега Корецького (https://prm.ua/kerivnitstvo-dbr-vimagalo-areshtuvati-pryamiy-kanal-shhob-pripiniti-yogo-diyalnist-kerivnik-slidchoyi-grupi-oleg-koretskiy-2/) від липня 2020 про те, що керівництво ДБР в особі Бабікова чинило тиск на слідчих з метою арештувати Прямий канал. 


📂 Тоді Корецький і його група не знайшли складу злочину і заявивли про це керівництву. Справу передавали з рук в руки, доки не знайшли слухняних і непербірливих. Адже заявником виступив сам Андрій Портнов - ексзаступник голови адміністрації президента-втікача Януковича, який роками вибудовував судову корупційну вертикаль. До слова, зараз його посаду заступника голови ОП, вже при Зеленському, обіймає його соратник (теж із часів Януковича) Олег Татаров. 


💨 Цікаво, що Портнов втік ще у 2014, вслід за Януковичем, а повернувся у 2019, коли Зеленський святкував перемогу на виборах. І попри те, що офіційно не займав жодної посади – фактично Портнов був радником шостого президента. (https://glavcom.ua/columns/yuriybutusov/portnov-klyuchova-lyudina-v-sistemi-vladi-zelenskogo-805604.html)  


❗️Саме він добряче доклався до розпалювання війни в Україні, йому належить фейк про неонацистські організації в Україні, озвучені росією в ООН. (http://rusjev.net/2022/03/14/ruka-moskvi-andrij-portnov-dopomagav-putinu-rozpochati-vijnu/) Ще 2021 США наклали на нього санкції, однак в ОП Портнова всіляко підтримували аж до лютого 2022. Після повномасштабного вторгнення російський агент знову втік.


👉🏻 Однак в ОП про нього не забули. Кримінальне провадження за наклепом Портнова тривало 4 роки і не мало перспектив. Тож 31 травня Шевченківський райсуд ухвалив - ДБР має або закрити справу, або передати до суду. Передавати було нічого, але ОП наполягало. От і провели обшук, вилучивши надважливі для судів у міжнародних інстанціях документи, що свідчать про тиск на свободу слова в Україні. Цікаво, що ухвалу про обшук – виніс Личаківський суд у Львові, який не належить до територіальної підсудності ДБР, розташованої в столиці. Але це той самий «ручний» суд ОП, де було ухвалене перше рішення по сфабрикованій замовній справі проти нардепа ЄС Сергія Алєксєєва. (https://glavcom.ua/country/politics/sbu-proti-deputata-z-partiji-poroshenka-politik-ta-joho-advokat-opriljudnili-detali-spravi-938315.html


❗️Всі ці рухи влади під ручним керівництвом друга Портнова Татарова були здіснені з метою вилучити майно телеканалу і передати його в управління агенції АРМА. Пам’ятаєте скандал із його новою очільницею Оленою Думою? (https://chas.news/news/peremozhtsem-konkursu-na-kerivnika-arma-stala-olena-duma


⚠️Проти неї виступали як вітчизняні, так і міжнародні антикорупційні організації. Адже вона активно просувала російські ІПСО та працювала на ще одного друга росії – Деркача. 

Однак (https://argumentua.com/novini/olena-duma-yaku-mozhut-priznachiti-golovoyu-arma-bula-uchasnitseyu-ros-isko-pso-z-diskreditat) це не зупинило владу. Як і нічого не зупиняє Банкову від чергового наступу на свободу слова. Більше телемарафону, більше серіалів на десятки мільйонів гривень! Скасуймо комітет зі свободи слова – бо воно в Україні Зеленського-Єрмака лише заважає авторитаризму, тотальному дерибану й корупції. 


🔴Цікаво, як на такі дії ОП відреагують наші закордонні партнери? Адже вже у жовтні Єврокомісія має ставити оцінку і запрошувати Україну до вступних перемовин до Євросоюзу. І якщо ми їх провалимо – зокрема і завдяки таким ганебним кейсам – знову будемо говорити, що Європа нам не друг, не дуже й хотілося? Чи настав час подивитися у дзеркало і запитати: може, це з нами щось не так? З 2019 року.


@zakrytazona

Немає коментарів: