суботу, серпня 12, 2023

Дерибан у ЗЕкоманди - за розкладом Ч.1

 ◾️Щодня новини про загибель наших захисників. І так само щодня – ми дізнаємося про чергове корупційне дно, пробите владою у питанні забезпечення армії найнеобхіднішим. 🚑 Новий скандал – зникнення тактичних аптечок на понад мільйон доларів, що прямували в Україну з Америки. Великий контейнер з аптечками, протигазами, спальними мішками, зимовою формою і взуттям був направлений до України фондом Злучений український американський допомоговий комітет (ЗУАДК) ще у жовтні 2022. Однак – на кордоні він... випарувався. 



🚨Американські волонтери співпрацювали з «Центром волонтерства та захисту», до яких вантаж так і не доїхав. Згідно з трекерами, польську митницю він пройшов. А далі – його просто роздерибанили. 


➡️ Здогадайтеся, хто? Так, на сайті Львівської ОВА у листопаді благодійники побачили прес-реліз – їхня допомога вже роздана військовим. Жодних актів прийому-передачі американцям не надали. Та і з’ясувалося – найкоштовніша частина, тактичні аптечки на 1 млн доларів – зникла.  (https://glavcom.ua/publications/v-ukrajini-znikli-10-tisjach-amerikanskikh-aptechok-istorija-shakhrajstva-jake-rozsliduje-fbr-948007.html) Згодом ЗУАДК помітили протигази зі свого контейнера – на виставці тієї ж Львівської ОВА. Показали сертифікати і попросили спрямувати їх на Запорізький напрямок, де росія застосовувала проти нас фосфорні боєприпаси. Зі Львова у відповідь – тиша. 


👮🏻‍♀️Зрештою, американці звернулися до ФБР і української поліції, надали справі розголосу. Хоча розуміють – після таких історій потік допомоги з-за кордону може суттєво впасти.


💔Пам’ятаєте, як ми сміялися з російських мобіків, яких закинулив Україну зі страйкбольними бронежилетами? Так от, бійцям 32 ОМБР не до сміху, бо такі ж броніки видали їм (https://t.me/cherniy_kvartal/7658) – не дивуйтеся, лексика ненормативна, бо іншої у хлопців для таких випадків просто немає. Кажуть, військове керівництво на скарги ніяк не реагує. 


✖️Ще у лютому стало відомо, що МО закупило неякісних броніків на 100 млн грн. (https://www.unian.ua/politics/eks-posadovec-minoboroni-zakupiv-neyakisnih-bronezhiletiv-dlya-zsu-na-100-milyoniv-griven-foto-12129543.html) Була проведена експертиза, доведено, що це не 4 і навіть не 3 клас захисту, і бійцям їх відсилати не можна. Офіс генпрокурора повідомив про підозру голові департаменту закупівель МО Богдану Хмельницькому та заступнику міністра оборони В’ячеславу Шаповалову, вони нині в СІЗО. 


❓Але хто тоді далі постачає на передню лінію оборони цей шлак?! Адже кожна така плита в бою – мінус одне життя нашого захисника. 


👉🏻 І це ще не все – бронежилети були закуплені з 200% переплатою. Голова МО Рєзніков на диво захищає ці провали – каже, у лютому 2022, коли почалося повномасштабне вторгення, було не до перевірок постачальників, склади стояли порожні. Але чому? Далі буде… 


Стежте за нашими публікаціями 

https://t.me/zakrytazona


Немає коментарів: