неділю, серпня 13, 2023

Дерибан у ЗЕкоманди за розкладом.Частина друга

 

🖐️  Перша частина тут  Давайте згадаємо – за місяць після приходу Зеленського до влади спалахнув скандал із бронежилетами, судять генерала-кіборга Марченка, так-так, того самого, хто у 2022 захистив Миколаїв – він і досі під слідством. (https://www.radiosvoboda.org/a/bronezhylety-marchenka/30272326.html) Тодішній голова ДБР Труба заявив – 3 з 5 броніків прострілюються. 


🔫 Однак експертиза відео ДБР показала – «фахівці» прострілювали зразки з вийнятими бронепластинами! (https://mil.in.ua/uk/news/sprava-bronezhyletiv-slidcha-ekspertyza-provodylas-ne-po-dstu/) 20 тисяч броніків Марченка – єдине, що перебувало на складах МО, адже більше ніхто не ризикував з’язуватися з цією владою після фейкової справи проти Марченка, яку ініціював проросійський діяч Портнов, якому офіс президента дав карт-бланш. І Портнов завдав шкоди українській обороні своїми заявами, які радо брало до роботи ДБР. Згадайте хочаб вилучені за заявою Портнова клістрони з ППО, які оголили нашу повітряну оборону.


🫰 Зате з початком повномасштабки – чиновникам від оборонки розв’язуються руки: пам’ятаєте, як українські виробники били на сполох влітку, що не отримують замовлень на зимові комплекти для захисників? Бо їх не було. Бо за контрактом, турецька фірма Vector avia ввезла у жовтні—грудні 233 тис. курток на 20 млн дол. і 202 тис. штанів на 13 млн дол. Але це не був зимовий одяг – тепла куртка не важить 1,1 кг. 


📑Просто на кордоні в накладних слово «камуфляжна» було змінене на «зимова, повітро-захисна», а її ціна зросла з 29 до 86 дол за штуку. (https://zn.ua/ukr/anticorruption/khorosha-i-pohana-novini-pro-koruptsiju-v-minoboroni.html) Звісно, з українськими виробниками такий фінт вухами б не пройшов.                                                                                                                                        


❌Ще страшніша ситуація з департаментом медичних закупівель МО.  Його голова Прудніков, відсторонений 1 серпня, вивів за ці півтора року 66 млн грн на компанію невістки, яка постачала на фронт низькоякісні аптечки з китайськими турнікетами, (https://apostrophe.ua/ua/news/society/2023-08-01/aptechki-s-kitayskim-hlamom-detali-skandala-v-meditsinskih-silah-vsu-iz-za-nekachestvennyih-turniketov/301994) які часто просто рвалися на бійцях. 


🩸Якщо врахувати, що турнікет накладається, щоб запобігти критичній кровотраті – ця парочка чиновників стоїть уже по шию в крові. І це при тому, що на складах МО лежать 150 тис якісних тактичних аптечок від наших союзників. Але (https://newsua.one/news-opinion/87256.html) ж треба пиляти державні гроші! 


🔴 Ну як тут не згадати слова міністра фінансів про найнижчий рівень корупції і Україні. Дійсно – падати вже нікуди. Але все вищеописане - не корупція, а мародерство. Обсяги завданої шкоди обороні є шаленими, вкупі з розбазарюванням 36 мільярдів гривень на передплату невиконаних контрактів з фірмами-посередниками на постачання боєприпасів, коли ні грошей вже нема, ні снарядів. І якщо це не зрада, то що тоді зрадою є?                                                                                                           


@zakrytazona

Немає коментарів: