вівторок, вересня 12, 2023

🫂Брати-колаборанти на Херсонщині. Перший на концерті Кобзона, другий – на черзі

🐸Слуги народу вже навіть не дивують. Корупціонер і колаборант? Очікувано. Але ситуації з Юрієм Ковальовим на Херсонщині пікантності додають його родинні зв’язки. Уявіть: було два брати-депутати, один нардеп, Олексій, а другий – депутат облради Херсона, Юрій. Їхня бізнес-група налічувала 26 компаній, переважно аграрного спрямування, дохід – близько 270 млн грн. 


 (https://vkursi.pro/news/content/biznes-hrupa-simi-kovalovykh-26-kompaniy-vkhodiat-abo-maiut-zviazok-z-hrupoiu-270512)🤝Однак – не любилася їм Україна, і вже у червні 2022 нардеп Ковальов офіційно визнає – приєднується до окупантів, адже піклується про своїх людей і свій бізнес. 


🌾Насправді ж – він грабував місцевих фермерів та очолив логістку краденого українського зерна на росію. (https://grivna.ua/publikatsii/zamist-znishenogo-zradnika-nagorodu-okupantiv-otrimav-yogo-brat--deputat) У червні він оголосив, що став колаборантом, а вже у серпні – був ліквідований українськими партизанами. (https://grivna.ua/publikatsii/katyuzi-%E2%80%93-po-zasluzi-zradnik-kovalov-z-drugoyi-sprobi-taki-vidpravivsya-na-koncert-do-kobzona)  Як то кажуть, земля бетоном. Та його брат Юрій, до речі, колишній співробітник СБУ – прийняв естафету зрадника і навіть отримав за нього посмертно «орден мужності» з рук зрадник Сальдо та путінського Кірієнка.


🆕👤Після нещодавніх фейкових виборів на тимчасово окупованих територіях – Юрій Ковальов став депутатом окупаційної адміністрації Херсонщини від «Єдіной росіі». (https://most.ks.ua/news/url/rosijskij-peregovirnik-z-ukrajinoju-stav-deputatom-na-okupovanij-hersonschini/) 


🔇Що цікаво – у партії «Слуга народу» жодним чином на цей фінт не відреагували. Напевно, звикли? Кажуть, що у травні цього Ковальова таки виключили зі складу слуг, але от депутатом Херсонської облради він залишається досі. (https://most.ks.ua/news/url/kerivnitstvo-slugi-narodu-pidtrimalo-vidklikannja-dvoh-deputativ-hersonskoji-oblradi/) Чому? Бо обласна ТВК теж містить колаборантів.


🔴Ну і насамкінець трохи про брата ще живого Ковальова, котрий був нардепом. У парламент він  потрапив за рекомендацією Іллі Павлюка, давнього друга Зеленського (той виступав із «кварталом» на вечірках бізнесмена. (https://chas.cv.ua/biz/124424-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D1%96%D0%B2%D0%B5%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D0%B1%D1%96%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%96%D0%BB%D0%BB%D1%8F-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8E%D0%BA-%D0%BF.html) У ВР Ковальова називали «Льоша-вільна каса» за неперебірливість у питаннях лобіювання інтересів: (https://www.radiosvoboda.org/a/kovalov-sluha-anarodu-kolaboratsiya/31890679.html) тютюнова мафія, євробляхи – все, на чому можна наварити гроші. Потім - Ковальов купує «4 канал», і ніхто не розуміє, за які гроші. (https://detector.media/infospace/article/200012/2022-06-10-kovalov-kupyv-4-kanal-suto-v-interesakh-rosii-ta-ii-tuteshnikh-satelitiv-podolyak/) І лише з початком повномасштабного вторгнення всі прозріли: кошти були російські. 


‼️Як бачимо, від корупції до зради один крок. Але частіше, як показує наша з вами історія, вони завжди йдуть поруч. 

https://t.me/zakrytazona

Немає коментарів: